Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Raportarea contabila semestriala la 30 iunie 2020. ONG-urile cu activitate economica au obligatia depunerii bilantului?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 03 Sep. 2020 Exclusiv
Tags: raportare contabila la 30 iunie 2020, obligatia depunerii raportarilor contabile la 30 iunie 2020, ong cu activitate economica

Va rugam sa ne spuneti daca un ONG, fundatie cu activitate de invatamant preuniversitar, are obligatia sa depuna raportari semestriale la 30 iunie 2020. Daca da, cifra de afaceri de 220.000 lei se considera a fi doar din activitati economice sau si cele fara scop patrimonial? Va rog sa ne ajutati cu baza legala.

Raspunsul consultantului fiscal Constanta Popa:
 
Potrivit art. 1-2 din OMFP 2206/2020, sistemul de raportare contabila la 30 iunie 2020 se aplica numai operatorilor economici (microentitati, entitati mici, respectiv mijlocii si mari, precum si entitati de interes public) carora le sunt incidente Reglementarile contabile privind situatiile financiare anuale individuale si situatiile financiare anuale consolidate, aprobate prin OMFP 1802/2014, cu modificarile si completarile ulterioare ori Reglementarile contabile conforme cu Standardele Internationale de Raportare Financiara, aprobate prin OMFP 2844/2016, cu modificarile si completarile ulterioare si care in exercitiul financiar precedent au inregistrat o cifra de afaceri mai mare de 220.000 lei.
 
Persoanele juridice fara scop lucrativ (ONG-urile) aplica alte reglementari contabile, respectiv Reglementarile contabile pentru persoanele juridice fara scop patrimonial, aprobate prin OMFP 3103/2017.
 
Chiar daca, potrivit art. 1 alin. 3 din OMFP 3103/2017, respectiv pct. 1 alin. 2 din Reglementarile contabile pentru persoanele juridice fara scop patrimonial, in cazul entitatilor care desfasoara si activitati economice, aceste reglementari se completeaza cu Reglementarile contabile aprobate prin OMFP 1802/2014, persoanele juridice fara scop lucrativ nu sunt considerate operatori economici si nu fac parte din categoria entitatilor care aplica aceste din urma reglementari, asa cum sunt ele precizate la pct. 3 din Reglementarile contabile aprobate prin OMFP 1802/2014 (societati infiintate in baza Legii 31/1990, regii autonome, societati/companii nationale, institutele nationale de cercetare-dezvoltare, societati cooperatiste, grupuri de interes economic s.a.).
 
Avand in vedere ca sistemul de raportare contabila semestriala se aplica doar operatorilor economici, dupa cum se prevede la art. 1-2 din OMFP 2206/2020, ONG-ul in cauza nu depune raportare contabila semestriala la 30 iunie 2020, chiar daca desfasoara si activitati economice, iar la 31 decembrie 2019 a obtinut o cifra de afaceri (din activitati economice – conturile 701-709) de peste 220.000 lei.
 
In cazul activitatilor fara scop patrimonial nu exista notiunea de cifra de afaceri.



Raspuns oferit de specialistii Portal Codul Fiscal. Afla AICI cum poti beneficia si tu de consultanta specializata marca Rentrop&Straton.
 
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Raportarea contabila semestriala la 30 iunie 2020. ONG-urile cu activitate economica au obligatia depunerii bilantului?":
Rating:

Nota: 4.88 din 5 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016