Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Reminder ANAF! 16 august 2021- termenul limita pentru depunerea raportarilor contabile la 30 iunie 2021

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 29 Iul. 2021 Exclusiv
Tags: raportari contabile la 30 iunie 2021, termen de depunere, ordinul 763/2021

Administratia Judeteana a Finantelor Publice Braila aduce la cunostinta operatorilor economici ca au obligatia sa intocmeasca si sa depuna raportari contabile la 30 iunie 2021 la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor, indiferent de forma de organizare si forma de proprietate.

Potrivit prevederilor Ordinului ministrului finantelor nr. 763/2021 pentru aprobarea Sistemului de raportare contabila la 30 iunie 2021 a operatorilor economici, sistemul de raportare contabila la 30 iunie 2021 se aplica:
 
- entitatilor carora le sunt incidente Reglementarile contabile privind situatiile financiare anuale individuale si situatiile financiare anuale consolidate, si care in exercitiul financiar precedent au inregistrat o cifra de afaceri neta mai mare decat echivalentul in lei a 1.000.000 euro;
- persoanelor carora le sunt incidente Reglementarile contabile conforme cu Standardele Internationale de Raportare Financiara, si care in exercitiul financiar precedent au inregistrat o cifra de afaceri neta mai mare decat echivalentul in lei a 1.000.000 euro.

Prevederile acestui ordin se aplica inclusiv operatorilor economici al caror exercitiu financiar este diferit de anul calendaristic.

Operatorii economici depun raportarile contabile in format hartie si in format electronic sau numai in forma electronica, pe portalul www.e-guvernare.ro, semnate cucertificat digital calificat.

Formatul electronic al situatiilor financiare anuale, generat prin programul de asistenta,poate fi descarcat de pe portalul www.anaf.ro, sectiunea Descarcare declaratii sau accesand urmatorul link:
https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/Declaratii_R/1027_1050_2021.html.

Nedepunerea raportarilor contabile la 30 iunie 2021 in conditiile prevazute de actul normativ mentionat anterior, se sanctioneaza conform prevederilor art.42 din Legea contabilitatii nr.82/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare. Ce amenzi se aplica? Vezi AICI»»»

Temei legal:
 
OMF nr. 763/05.07.2021 pentru aprobarea Sistemului de raportare contabil a la 30 iunie 2021 a operatorilor economici


Sursa: ANAF
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Reminder ANAF! 16 august 2021- termenul limita pentru depunerea raportarilor contabile la 30 iunie 2021":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016