Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Termenul pentru conectarea caselor de marcat electronice la ANAF a fost prelungit pentru anumiti operatori economici

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Stancu Alina la 26 Ian. 2022
Termenul pentru conectarea caselor de marcat electronice la ANAF a fost prelungit pentru anumiti operatori economici
Tags: case de marcat electronice, operatori economici, prelungire termen de depunere

In cazul operatorilor economici care efectueaza livrari de bunuri sau prestari de servicii prin intermediul automatelor comerciale, termenul pentru conectarea caselor de marcat electronice la ANAF s-a prelungit pana pe 31 decembrie 2022.

In Nota de fundamentare a unui nou Proiect de OUG propus de Ministerul Finantelor, autoritatile precizeaza ca operatorii economici care efectueaza livrari de bunuri sau prestari de servicii prin intermediul automatelor comerciale ce functioneaza pe baza de plati cu cardul, precum si de acceptatoare de bancnote sau monede, au obligatia, dupa caz, de a dota automatele comerciale cu aparate de marcat electronice fiscale.

Termenul de dotare cu AMEF al automatelor comerciale a fost prelungit pana la 31 decembrie 2022. Reamintim ca termenul ar fi trebuit sa expire pe data de 31 decembrie 2021.

 Motive pentru prelungirea termenului:

• la aceasta data nu exista pe piata aparate de marcat electronice fiscale cu care urmeaza a fi dotate automatele comerciale,
• data limita de dotare cu aparate de marcat electronice fiscale stabilita de lege pentru operatorii economici care efectueaza livrari de bunuri sau prestari de servicii prin intermediul automatelor comerciale ce functioneaza pe baza de plati cu cardul, precum si de acceptatoare de bancnote sau monede, respectiv 31 decembrie 2021, nu a permis parcurgerea tuturor etapelor obligatorii obligatorii atat sub aspect procedural, cat si tehnic,
• operatorii economici în cauza risca sa fie sanctionati pentru neîndeplinirea obligatiei de dotare a automatelor comerciale cu aparate de marcat electronice fiscale, din motive neimputabile acestora, se impune stabilirea unui nou termen limita, respectiv pana la data de 31 decembrie 2022, pentru dotarea de catre operatorii economici a automatelor comerciale cu aparate de marcat electronice fiscale, aceasta fiind necesara pentru aprobarea cadrului legal prin care sunt stabilite specificatiile tehnice si functionale ale acestor aparate de marcat electronice fiscale, precum si pentru parcurgerea etapelor necesare pentru implementarea obligatiei.


Sursa: MFP
Stancu Alina de Stancu Alina
Alina Stancu scrie pentru InfoTVA.ro de la inceputul anului 2018 si are experienta in domeniul fiscal de peste 10 ani! In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna monografii contabile, aplicarea corecta a TVA, declaratii fiscale si va tine la curent cu ultimele noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Termenul pentru conectarea caselor de marcat electronice la ANAF a fost prelungit pentru anumiti operatori economici":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016