Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Legea care prevede amanarea platii chiriilor pe perioada starii de urgenta a fost promulgata de presedintele Klaus Iohannis, informeaza Agerpres.
Chiriile pot fi amanate pana la data de 31 decembrie 2020, perioada pentru care s-a negociat scaderea contravalorii folosintei bunului imobil. In cazul in care locatarii nu isi indeplinesc aceasta obligatie, organul fiscal teritorial competent procedeaza la executarea silita a creantelor nerecuperate.
„Pot face cerere de plata catre operatorul fiscal teritorial competent, locatorii care indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii: a) chiria lunara specificata in actul aditional dintre locator si locatar specificat la art. 1 alin. (3) lit. b) este mai mica, cel mult egala cu chiria din februarie 2020; b) valoarea maxima a chiriei lunare din actul aditional este de maximum 10.000 RON pentru operatorii economici pentru fiecare locatie si maximum 2.000 RON pentru persoane fizice pentru o singura locatie”, prevede legea.
Atentie! Plata chiriilor pentru aceste categorii de locatari va fi efectuata de catre organul fiscal teritorial competent, in contul locatorilor, la cererea locatarilor. Cererea de amanare a platii chiriei poate fi depusa si prin posta electronica la o adresa de e-mail care va fi afisata pe pagina de internet a fiecarui organ fiscal teritorial.
In anul 2020 nu sunt venituri impozabile veniturile din cedarea folosintei bunurilor imobile obtinute in baza unor contracte de inchiriere/subinchiriere sau uzufruct. Aceasta masura va fi aplicata contribuabililor care reduc pe perioada anului 2020 contravaloarea folosintei bunului imobil, stabilita in bani si/sau in natura, potrivit contractului incheiat intre parti, cu cel putin 30% fata de contravaloarea folosintei bunului imobil aferenta lunii februarie 2020.
Bugete cash flow rentabilitate risc - ghid practic
Examenul de ACCES la STAGIUL CECCAR 2024
Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
TVA la tranzactiile imobiliare efectuate de persoanele fiziceAcordare diurna din 1 ianuarie 2023. Sumele intra in plafonul de 33% pentru venituri neimpozabile?MFP a publicat noul proiect pentru garantarea creditelor la IMM-uriMFP simplifica schema de ajutor de stat 807/2014, care are ca obiectiv stimularea investitiilor cu impact major in economieDeducerea TVA in 50 de studii de cazUltimele articole
Nivelul normelor anuale de venit corespunzatoare unei camere de inchiriat pentru anul 2025Procedura de inregistrare a contractelor de inCHIRIEre va fi modificata incepand cu 2025Cum a fost modificat Codul Fiscal prin OUG 138/2024. Schimbarile se aplica din 1 ianuarie 2025Cheltuieli cu ocazia petrecerilor de Craciun pentru angajati. Cum sunt considerate dpdv fiscalVeniturile obtinute din CHIRII sunt venituri impozabile. Ce obligatii fiscale au persoanele fiziceAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"