Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Inspectorii antifrauda fiscala au identificat un prejudiciu de cca 3 mil. euro

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 12 Nov. 2014 Exclusiv
Tags: prejudiciu, inspectorii antifrauda fiscala, autoturisme, cota tva

Directia Generala Antifrauda Fiscala (DGAF) a identificat o firma din Bucuresti specializata in comertul de autotursime la mana a doua care, in perioada 2009-2014, a cauzat bugetului de stat un prejudiciu de cca trei milioane euro (13.247.247,24 lei) prin aplicarea ilegala a regimului special al TVA pentru bunuri second-hand, sustragandu-se astfel de la plata TVA datorata bugetului de stat si de la indeplinirea obligatiilor fiscale.



Firma a achizitionat 1.372 autoturisme rulate in valoare totala de 55.364.074,61 lei, din tari membre ale UE, de la persoane juridice platitoare de TVA, situatie in care nu avea dreptul sa aplice regimul special al TVA. Astfel, firma romaneasca a aplicat cota TVA doar asupra marjei de profit obtinuta din revanzare, in loc sa fie aplicata asupra intregului pret al autoturismelor, urmarindu-se scaderea artificiala a pretului si evitarea platii TVA datorata bugetului de stat.

Autoturismele se achizitionau doar la comanda, fondurile necesare fiind asigurate prin imprumutarea firmei de catre reprezentantii sai, iar la incasarea contravalorii comenzii societatea restituia respectivele sume, evitand astfel evidentierea de active financiare si profit. Mai mult, singura calitate a persoanei care smena toate documentele (chitante, facturi, contracte de vanzare-cumparare etc.) era aceea de sotie a administratorului legal.

Pentru recupararea prejudiciului cauzat bugetului de stat inspectorii antifrauda au dispus instituirea de masuri asiguratorii asupra activelor identificate si au intocmit o sesizare penala pe care a transmis-o Parchetului.

Sursa: ANAF

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Inspectorii antifrauda fiscala au identificat un prejudiciu de cca 3 mil. euro":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016