Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

ANAF modifica mai multe ordine si ordonante

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ionut Udriste la 15 Ian. 2016 Exclusiv
Tags: modificari codul fiscal, ordine, taxa emisii, autovehicule, timbrul de mediu

Incepand cu data de 1 ianuarie 2016, au intrat in vigoare Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare si Legea nr.207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, acte normative prin care s-au adus atat modificari de forma vechilor coduri, cat si modificari de fond unor dispozitii legale.


Astfel, renumerotarea articolelor din Codul fiscal si Codul de procedura fiscala si modificarea dispozitiilor legale privind termenul de contestare a actelor administrative fiscale impun adaptarea procedurii privind stabilirea sumei reprezentand timbrul de mediu pentru autovehicule, procedura care a fost aprobata prin Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 296/2013, cu modificarile si completarile ulterioare.

In plus, prin Ordonanta Guvernului nr. 40/2015 au fost aduse modificari art. 12 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule, in sensul ca persoanele care au achitat taxa speciala pentru autoturisme, taxa pe poluare pentru autovehicule sau taxa pentru emisiile poluante pentru autovehicule pot solicita restituirea integrala a acesteia. Prin urmare, organele fiscale nu mai calculeaza timbrul de mediu in vederea stabilirii si restituirii diferentelor dintre sumele achitate anterior sub forma de taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule/taxa pe poluare pentru autovehicule/taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule si suma reprezentand timbrul de mediu, ci se restitituie sumele, astfel cum acestea au fost achitate.

Avand in vedere cele prezentate, este necesara modificarea procedurii si a formularelor aprobate prin Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 296/2013, cu modificarile si completarile ulterioare.


Sursa: ANAF Cluj
Ionut Udriste de Ionut Udriste
Editor cu experienta de 5 ani in domeniul contabil si fiscal. Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "ANAF modifica mai multe ordine si ordonante":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016