Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Inspectorii antifrauda, in actiune: Sanctiuni de peste 7,6 milioane de euro!

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 26 Mar. 2019
Tags: dgaf, integrum, evaziune fiscala

Inspectorii Directiei Generale Antifrauda Fiscala (DGAF) au continuat operatiunea "Integrum", in cadrul careia se urmareste destructurarea lanturilor tranzactionale organizate in scopul sustragerii de la indeplinirea obligatiilor fiscale si reducerea evaziunii fiscale,

Asadar, in perioada 17–24 martie, in cadrul operatiunii ”Integrum”, inspectorii DGAF din cadrul ANAF au verificat 175 de firme. In cadrul operatiunii au fost identificate abateri minore, pentru care au aplicat cinci avertismente. Pe de alta parte, au fost sesizate si alte contraventii, care nu intra sub incidenta Legii prevenirii. Pentru acestea din urma au fost dispuse 313 sanctiuni cu amenda contraventionala, in cuantum total de 4,52 milioane lei. De asemenea, au fost dispuse confiscari de numerar, venituri si marfuri fara acte justificative, in valoare totala de 23,46 milioane lei.

“De la inceputul operatiunii «Integrum», inspectorii antifrauda fiscala au dispus sanctiuni contraventionale (amenzi contraventionale si confiscari de numerar, venituri si marfuri fara acte legale de provenienta) in valoare totala de 36,12 milioane lei. Din totalul marfurilor confiscate, 78% reprezinta articole de imbracaminte si incaltaminte”, se arata intr-un comunicat remis de DGAF.

Aceasta operatiune a fost declansata ca urmarea a identificarii de catre inspectorii Directiei Antifrauda a unor lanturi tranzactionale frauduloase de aprovizionare cu bunuri si marfuri, fara documente justificative, care se depoziteaza in spatiile din Dragonul Rosu.

“Atentionam clientii centrelor angro sa se asigure ca primesc toate actele prevazute de lege (facturi, chitante, documente de insotire etc) pentru toate marfurile cumparate, deoarece monitorizarea si controlul antifrauda vizeaza inclusiv traseul ulterior al bunurilor provenite din aceste centre comerciale, fiind verificate toate etapele ciclului de comercializare, pana la vanzarea catre consumatorul final”, mai atrage atentia DGAF in comunicatul amintit.

Citeste si:
 
 

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Inspectorii antifrauda, in actiune: Sanctiuni de peste 7,6 milioane de euro!":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016