Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

MFP anunta cele mai importante masuri pentru sprijinirea mediului de afaceri

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 17 Mar. 2020
Tags: masuri economice, mediul de afaceri, mfp

Ministerul Finantelor Publice anunta ca, in aceasta perioada, dat fiind ca din punct de vedere economic vorbim de o situatie mai dificila pentru mediul de afaceri - urmare a raspandiii infectiei cu virusul COVID - 19, Agentia Nationala de Administrare Fiscala a pregatit o serie de masuri pentru sprijinirea mediului de afaceri.

Intre cele mai importante masuri economice, amintite de MFP, se numara suspendarea sau, dupa caz, neinceperea executarii silite a creantelor bugetare;
 
Astfel, in aceasta perioada nu se vor mai emite somatii, popriri asupra disponibilitatilor banesti si a veniturilor urmaribile si nu vor mai fi instituite sechestre asupra bunurilor. Exceptie fac sumele provenite din hotararile judecatoresti pronuntate in materie penala. 
 
De asemenea, in cursul lunii martie se va rambursa TVA-ul pentru toate deconturile solutionate si pentru care s-au emis decizii de rambursare la zi.
 
Totodata, MFP anunta ca se va implementa un nou mecanism de rambursare a TVA, care vizeaza solutionarea cu celeritate a deconturilor, incepand cu data de 1 aprilie 2020. 
 
Tot ca o masura de sprijinire a mediului de afaceri, se suspenda actiunile de control fiscal (a inspectiilor fiscale, a controalelor antifrauda) cu exceptia verificarilor ce pot fi efectuate de la distanta, precum si a cazurilor de evaziune fiscala, acolo unde sunt indicii in acest sens.
 
O alta masura anuntata de MFP vizeaza suspendarea actiunilor antifrauda privind Filtru II si a activitatilor specifice din Punctele de Trecere a Frontierei cu Ungaria si Bulgaria.
 
Masurile vor fi aplicate in perioada in care in Romania este declarata stare de urgenta si se extind pe o perioada de 30 de zile de la incetarea acestei stari.
 
Reamintim ca un adintre cele mai importante masuri vizeaza amanarea termenelor de depunere a declaratiilor fiscale de la 25 martie 2020, pana la data de 25 aprilie 2020.

De asemenea, termenul pentru pata taxelor locale si a impozitelor se proroga pana la data de 30 iunie. Mai multe detalii cititi AICI >>

Citeste si:

Legea nr. 19/2020: Parintii vor primi zile libere pentru supravegherea copiilor, cat timp scolile sunt inchise temporar
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "MFP anunta cele mai importante masuri pentru sprijinirea mediului de afaceri":
Rating:

Nota: 4.21 din 5 din 7 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016