Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Veniturile de pe primul semestru determina noi declaratii din partea premierului

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 23 Iul. 2014 Exclusiv
Tags: ponta, reducerea contributiilor, asigurari sociale, anaf, impozite, locuri de munca

Incasarile la buget de pe primul semestru al acestui an sunt cu 3 miliarde mai mari fata de cele colectate anul trecut in aceeasi perioada. La inceputul acestei saptamani, potrivit Agerpres, premierul Victor Ponta a facut noi declaratii cu privire la incasarile de pe primul semestru:


"Un lucru important asupra caruia vreau ca toata lumea sa aiba datele corecte - pe primul semestru al anului 2014 am incasat ca venituri la bugetul de stat cu 3 miliarde de lei in plus fata de anul trecut, deci, daca s-ar mentine acest trend, 6 miliarde de lei incasari suplimentare fata de anul trecut".

Totodata, acesta a atras atentia asupra faptului ca ca e important ca trendul sa continue cresterea:

"Important este insa ca acest trend trebuie sa creasca, nu sa se mentina doar in acest fel, atata timp cat, in sfarsit, dupa nenumarate blocaje, avem in vigoare noul Cod al insolventei, atata timp cat am aplicat schema de restructurare a ANAF in baza acordului si a programului cu Banca Mondiala, motiv pentru care, din aceste cresteri de incasari bugetare am putut sa acoperim descresterea deficitului.

Noi nu ramanem la acelasi nivel de venituri si cheltuieli, ci avand o scadere constanta a deficitului, practic, de fiecare data, cresterea de venituri trebuie fie completata de scaderea unor cheltuieli bugetare".

Potrivit aceleiasi surse, premierul a precizat ca modul de efectuare a inspectiilor fiscale ale ANAF, in baza noii politici, s-a reorientat, in sfarsit, nu spre persoane fizice, ci spre companii, astfel ca se afla in vizor cei care platesc taxe si impozite in asa fel incat cheltuielile bugetare sa fie sustenabile si politicile economice.

O masura in aceasta privinta ar fi, in opinia premierului, reducerea contributiilor de asigurari sociale, una dintre acele "masuri economice pe termen lung, care sa sprijine crearea de locuri de munca".

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Veniturile de pe primul semestru determina noi declaratii din partea premierului":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016