Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Oamenii de afaceri cer scaderea TVA si CAS. Ce argumente exista

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 18 Oct. 2013 Exclusiv
Tags: taxe si impozite, investitii, reducerea tva, scutire plata impozitului pe profit, investitiile straine, investitorii

Oamenii de afaceri au cerut Executivului scaderea TVA si CAS, ca masuri care sa vina in sprijinul mediului de afaceri din Romania si care sa sustina si investiile straine pe plan autohton.




Astfel, printre aceste masuri urgente care ar duce la relansarea economica se numara scutirea de impozit pe profitul reinvestit, precum si pentru investitiile noi, revenirea la TVA de 19% si reducerea contributiilor sociale.

In acest sens, Gabriel Biris, avocat in cadrul casei de avocatura Biris Goran, la Forumul Investitorilor Autohtoni, a declarat, citat de Incont.ro:

"Nivelul TVA este invers proportional cu eficienta administratiei si direct proportional cu evaziunea. Pe medie, Romania are un randament al colectarii TVA de 52%, inseamna ca Romania colecteaza un TVA de 12,5%, adica jumatate din cota pe care cu totii credem ca o platim".
 
Totodata, aminteste sursa citata, in contextul in care in in Bulgaria gradul de colectare este de 85%, din TVA de 20% bulgarii incaseaza efectiv 17%:
 
"Guvernele noastre au venit sa ne spuna ca trebuie sa platim taxe mai mari pentru ca ei sunt incompetenti (...) Sa ne oprim din carpeli si sa facem lucrurile asa cum trebuie".
 
In plus, Biris a prezentat motivele pentru care investitorii romani sustin reducerea contributiilor sociale si simplificarea legislatiei in domeniul muncii, redate de Incont.ro:
 
"Reglementarea in domeniul muncii este complicata, confuza uneori, iar contributiile sunt foarte mari, iar rezultatul este munca la negru, grad redus de declarare a salariilor mari, costuri administrative mari pentru angajatori si stat. Ceea ce inseamna ca din cauza contributiilor sociale mari cota unica nu si-a atins scopul de a scoate la lumina salariile mari", a adaugat Biris.
 
Tot in acest cadru in care se doreste aplicarea masurilor mai sus amintite, Alin Burcea, presedintele Paralela 45 si cofondator al Forumului Investitorilor Autohtoni, a declarat:
 
"Nu a fost luata pana acum nicio masura de relansare economica. Guvernului ii este frica sa ia masuri de acest tip pentru ca ar putea avea efecte perverse. Nu trebuie sa le fie, doar impreuna putem face un proiect de relansare economica. (...) Programul Prima Casa, de exemplu, trebuia sa se adreseze doar constructiilor noi. Rezultatul a fost ca am dat posibilitatea celor care au cumparat o locuinta de la ICRAL cu 6.000-7.000 de euro sa o vanda cu 60.000 de euro. Avem un sentiment de stagnare, desi Romania sta mai bine ca alte state la indicatorii macroeconomici".

Oamenii de afaceri au atras astfel atentia asupra necesitatii implementarii de urgenta a unor astfel de masuri care sa relanseze economia si sa sprijine investitiile.
 
Sursa: Incont.ro


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Oamenii de afaceri cer scaderea TVA si CAS. Ce argumente exista":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016