Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Industria lemnului solicita reducerea TVA la 20%, de la 1 iunie 2015

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 10 Apr. 2015 Exclusiv
Tags: reducerea tva, industria lemnului, mobila, pmr, pachet legislativ, fiscalitati

Reducerea TVA pana la 9% e ceruta si de sectorul industriei lemnului din Romania, care include industria mobilei si a altor produse finite din lemn, ca bunuri de folosinta indelungata.


Astfel, potrivit unui comunicat citat de Agerpres, Asociatia Producatorilor de Mobila din Romania (APMR) solicita reducerea TVA de la 24% la 20%, de la 1 iunie 2015.


"Asociatia Producatorilor de Mobila din Romania considera ca Noul Cod Fiscal si Noul Cod de Procedura Fiscala trebuie sa fie un pachet legislativ care sa contribuie la crearea unei fiscalitati eficiente, responsabile, credibile, transparente si deschise in relatia cu beneficiarii serviciilor sale - cetatenii si mediul de afaceri. Avem nevoie de un sistem fiscal predictibil si stabil, capabil sa favorizeze si sa sustina dezvoltarea socio-economica echilibrata la nivel national si local", apreciaza APMR.

Asociatia precizeaza ca firmele autohtone active, inregistrate oficial, care isi desfasoara activitatea in acest domeniu industrial depasesc 11.000, iar personalul angajat este de circa 100.000 salariati.

De reducerea de TVA anuntata de Guvern la 7 aprilie vor beneficia industriile producatoare de alimente, aceasta cota diminuata fiind aplicata, de la 1 iunie 2015, pentru toate alimentele.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Industria lemnului solicita reducerea TVA la 20%, de la 1 iunie 2015":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016