Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Pana la 18 aprilie Romania trebuie sa aplice Directivele privind achizitiile publice

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Miruna Petrache la 01 Mar. 2016 Exclusiv
Tags: achizitii publice, legislatie, 18 aprilie, directivele, aura raducu

Potrivit declaratiilor facute recent de Aura Raducu, ministrul Fondurilor Europene, in plenul Senatului, Romania trebuie sa aplice pana la 18 aprilie a.c. pachetul de legi privind achizitiile publice.

"Cu mare drag, va rog, daca se poate, sa acceleram realizarea pachetului privind achizitiile publice, care este extrem de important. Data de 18 aprilie este termenul limita in care Romania trebuie sa aplice Directivele 23, 24, 25 ale Comisiei Europene, pachetul de achizitii publice", a declarat ministrul, potrivit Agerpres.

De asemenea, acesta a facut referire si la unele dificultati intampinate in trecut:

"Ajutorul dumneavoastra este extrem de important pentru a finaliza acest pachet legislativ dupa care sa aprobam prin Hotarare de Guvern normele de aplicare dupa care sa instruim beneficiarii mult mai bine decat s-a facut in trecut privind modul de aplicare a acestor achizitii si sa nu mai avem problemele trecutului dureroase de neregularitati si de taieri din fonduri si de dificultati in asigurarea bugetului autoritatilor locale pentru finantarea proiectelor.

Stiu foarte bine ca am lucrat ani si ani de zile cu autoritatile romane si stim problemele pe care le-au intampinat datorita unui cadru legislativ cu dificultati si care nu a putut fi implementat coerent".

Potrivit Agerpres, presedintele Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC), Silviu Popa, a precizat in 24 februarie ca implementarea pachetului de legi privind achizitiile publice constituie o provocare pentru Romania.

"Este o provocare pentru Romania implementarea pachetului de legi. El se afla in momentul de fata la Camera Deputatilor, a trecut de Senat si va necesita un efort substantial al statului roman de pregatire a expertilor si proiectul este de o asemenea anvergura incat nu ne permitem sa lasam pe nimeni afara. Cele patru legi vor aduce Romania in lumea moderna a statelor membre UE si vor forta statul roman, prin toate institutiile sale, toate autoritatile publice, sa livreze.

Este expresia care imi place cel mai mult, pentru ca in cadrul unui proiect trebuie sa livrezi. Daca institutiile publice doresc sa supravietuiasca trebuie sa livreze serviciul public la parametrii care trebuie, nu oricum. Asta este cheia prin care se discuta in momentul de fata despre cele 4 legi in Parlamentul Romaniei: cea a achizitiilor clasice, de utilitati, de concesiuni si remediilor si cailor de atac", a declarat seful CNSC, citat de sursa amintita mai sus.
Miruna Petrache de Miruna Petrache
Redactor Contabilul.ro, InfoTva si Fiscalitatea.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Pana la 18 aprilie Romania trebuie sa aplice Directivele privind achizitiile publice":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016