Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Dragnea cere reducerea TVA la 5% pentru produsele bio si traditionale. Asociatiile Patronale: Aceasta cota ar majora preturile!

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 08 Apr. 2019
Tags: cota tva, tva 5%, produse bio si traditionale

Presedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, vineri dimineata, ca i-a cerut ministrului Agriculturii sa reduca cota de TVA la 5% pentru produsele bio si traditionale. In replica, presedintele Asociatiei Patronale Romane din Industria Laptelui (APRIL), Dorin Cojocaru, arata ca aceasta cota de TVA ar duce, de fapt, la majorarea preturilor, si nu la scaderea lor.

 
Prezent, vineri dimineata, la Calarasi, la inaugurarea unui proiect de irigatii, liderul PSD Liviu Dragnea a anuntat ca a vorbit deja cu ministrul Agriculturii, Petre Daea, caruia i-a cerut sa reduca la 5% cota de TVA pentru alimentele bio si traditionale. De asemenea, acesta a precizat ca li se va da posibilitatea producatorilor romani sa isi vanda produsele prin aprozarele statului. 
”Haideti sa incepem sa si stimulam produsele traditionale romanesti. Nu stiu daca o sa ne permita Comisia Europeana sa mergem cu TVA zero la produse bio sau la produse tradtionale romanesti, dar sigur putem sa mergem la 5%, ca sa putem sa stimulam. Saptamana viitoare vreau sa discutam despre 5% TVA la produsele bio si produsele traditionale romanesti”, a declarat Liviu Dragnea.
 
Ministrul Finantelor a imbratisat aceasta idee, precizand ca ia in calcul posibilitatea de a reduce TVA-ul pentru produsele bio si traditionale la 5 %, fata de 9%, cat este in prezent cota pentru produsele alimentare.

„TVA-ul se poate reduce, stim foarte bine. Este o Directiva europeana, 112, care reglementeaza modul in care TVA-ul se poate stabili la nivelul unei tari. Este o cota standard de TVA si doua cote aparte, mai mici decat standard. In cazul Romaniei, avem 19%, 9% si 5%. Tot ceea ce se incadreaza pe acea anexa la aceasta Directiva poate sa beneficieze de TVA redus, In speta 9% sau 5%. Trebuie vazut care sunt produsele care sunt pe anexa la Directiva mentionata”, a declarat ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici.

Pe de alta parte, intr-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook, presedintele Asociatiei Patronale Romane din Industria Laptelui (APRIL), Dorin Cojocaru, arata ca aceasta masura ar majora preturile la produsele traditionale si bio, si nu le-ar reduce: “Am vazut o declaratie a domnului Dragnea la Calarasi. In spate statea mandru dl Daea: «Vom reduce la 5% TVA la produsele Traditionale!» ( hip, hip, ura!) Alo, domnilor! Produsul Traditional este produs manufacturier, se face conform Ordin 111/ 2008 si conf. Ordin Ministru MADR din 2014, in cantitati limitate, in majoritatea cazurilor de catre PFA. ADICA NU E PURTATOT DE TVA!! TVA = 0!! Adica voi puneti tva de 5%? Adica scumpiti produsele romanesti cu 5%?”.
 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Dragnea cere reducerea TVA la 5% pentru produsele bio si traditionale. Asociatiile Patronale: Aceasta cota ar majora preturile!":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016