Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Presedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, vineri dimineata, ca i-a cerut ministrului Agriculturii sa reduca cota de TVA la 5% pentru produsele bio si traditionale. In replica, presedintele Asociatiei Patronale Romane din Industria Laptelui (APRIL), Dorin Cojocaru, arata ca aceasta cota de TVA ar duce, de fapt, la majorarea preturilor, si nu la scaderea lor.
„TVA-ul se poate reduce, stim foarte bine. Este o Directiva europeana, 112, care reglementeaza modul in care TVA-ul se poate stabili la nivelul unei tari. Este o cota standard de TVA si doua cote aparte, mai mici decat standard. In cazul Romaniei, avem 19%, 9% si 5%. Tot ceea ce se incadreaza pe acea anexa la aceasta Directiva poate sa beneficieze de TVA redus, In speta 9% sau 5%. Trebuie vazut care sunt produsele care sunt pe anexa la Directiva mentionata”, a declarat ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici.
Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024
Balanta de verificare de la A la Z Analize corelatii studii de caz
Abonament PortalContabilitate ro - abonament 12 luni
Pe de alta parte, intr-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook, presedintele Asociatiei Patronale Romane din Industria Laptelui (APRIL), Dorin Cojocaru, arata ca aceasta masura ar majora preturile la produsele traditionale si bio, si nu le-ar reduce: “Am vazut o declaratie a domnului Dragnea la Calarasi. In spate statea mandru dl Daea: «Vom reduce la 5% TVA la produsele Traditionale!» ( hip, hip, ura!) Alo, domnilor! Produsul Traditional este produs manufacturier, se face conform Ordin 111/ 2008 si conf. Ordin Ministru MADR din 2014, in cantitati limitate, in majoritatea cazurilor de catre PFA. ADICA NU E PURTATOT DE TVA!! TVA = 0!! Adica voi puneti tva de 5%? Adica scumpiti produsele romanesti cu 5%?”.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Livrare marfuri cu aviz in conditiile schimbarii cotei de TVA. Cum arata monografia contabila?Cotele TVA pentru 2023, aplicabile in RomaniaSupliment alimentar pentru export. In ce fel stabilim corect COTA TVA pentru achizitie materii prime?Analiza consultant fiscal: Dreptul de deducere a TVA pentru operatiunile supuse taxarii inverseDin 1 ianuarie 2024 se majoreaza cota de TVA pentru livrarea locuintelor, conform Legii 296/2023Ultimele articole
Comert online. Regimul fiscal TVA in cazul vanzarii catre persoane din UEMicrointreprindere in 2024. Cum poate iesi prin optiune de la plata TVALegea 254/2024. Modificari asupra cotei de TVA de 9% aplicate din anul 2025Cotele TVA pentru 2024, aplicabile in RomaniaTVA locuinte 2024: Studii de caz utileArticole similare
TVA-ul redus la carne ar ajuta familiile sa economiseasca 75 euro pe anServicii de preparare si livrare hrana: Contracte cu institutii publice (spitale, scoli). Cota TVAO reducere uriasa la TVA: scaderea cu 20% e ceruta de unele patronatePreturi mai scazute la produsele bio, traditionale si de promovare a alimentelor romanesti! Asociatiile au semnat un acord pentru reducerea TVA la 5%Aplicarea cotei TVA de 5% - Capcanele ascunse de OUG 89/2018. Dificultati intampinate de contabili in 2019Ultimele articole
Cotele TVA pentru 2024, aplicabile in RomaniaTVA locuinte 2024: Studii de caz utileSistemul de Garantie-Returnare (SGR) Romania. 2 studii de caz importanteLegea 216/2023 a modificat Legea 227/2015. Care sunt livrarile si prestarile de servicii cu cota TVA de 5%TVA panouri fotovoltaice. Studii de caz utileAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"