Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Combaterea evaziunii fiscale e dezbatuta din nou la Bruxelles

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 07 Dec. 2016 Exclusiv
Tags: consiliul ecofin, combaterea evaziunii fiscale, masuri, tva, anca dragu, investitii strategice

Ministrii de Finante din Uniunea Europeana au discutat saptamana aceasta, la Bruxelles, despre combaterea evaziunii fiscale, in special despre masurile de stopare a practicilor prin care societatile exploateaza neconcordantele dintre sistemele fiscale ale statelor membre si cele ale tarilor terte, pentru a se sustrage de la plata impozitelor. Subiectul va fi si pe agenda presedintiei malteze, pentru a se ajunge la un acord asupra propunerii de directiva.

"Apreciem si sustinem propunerea Comisiei Europene, pe care o consideram un instrument necesar si foarte util pentru prevenirea erodarii bazei fiscale. De asemenea, suntem de acord si cu data de implementare a directivei - sfarsitul anului 2018", a declarat Anca Dragu, ministrul Finantelor Publice.

Totodata, ministrii au discutat si au agreat abordarea generala a Regulamentului privind Fondul European pentru Investitii Strategice in sensul extinderii categoriilor de investitii si a bugetului alocat pentru acest instrument.

"Pentru Romania este esentiala asigurarea sprijinului din partea BEI si a Comisiei Europene pentru pregatirea proiectelor de investitii care pot fi finantate prin acest Fond. Cele doua institutii europene trebuie sa asigure un acces echilibrat pentru toate statele membre si sa finanteze proiecte de calitate prin Fondul European pentru Investitii Strategice", a precizat Anca Dragu.

Ministrii au avut si un prim schimb de opinii pe marginea amplului pachet legislativ, publicat recent, referitor la masurile de reducere a riscurilor in sectorul financiar-bancar. Pachetul vizeaza cresterea stabilitatii financiare in statele membre prin consolidarea rolului institutiilor bancare, in vederea construirii unei piete de capital atractive.

Pe agenda reuniunii au mai fost inscrise teme precum implementarea Uniunii Bancare, pachetul TVA aplicabil in sectorul digital, Semestrul European 2017, uniunea pietelor de capital, combaterea finantarii terorismului, propunerile de modificare a Directivei privind combaterea spalarii banilor si a celei privind taxa pe tranzactiile financiare.
Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Combaterea evaziunii fiscale e dezbatuta din nou la Bruxelles":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016