Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ghiseul.ro va aduce o serie de noi servicii in ce priveste plata online a taxelor

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 16 Iun. 2016 Exclusiv
Tags: plati online, plata cu cardul, ghiseul, anaf, plata online cu cardul, taxe anaf, impozite

Ministrul Marius Bostan a anuntat recent ca pana la sfarsitul lunii viitoare vor fi oferite servicii noi pentru romanii de pretutindeni, care vor putea plati taxele si impozitele online prin Ghiseul.ro.

"La nivel de plati electronice, in primele cinci luni ale anului acesta, s-au facut mai multe plati decat toate platile de anul trecut. Una din prioritatile asumate a fost sa simplificam inregistrarea si sa marim numarul de institutii publice inrolate pe platforma. O sa plafonam comisioanele la maxim 1%, una din schimbarile esentiale fiind reducerea costurilor cu 50%. Am sarbatorit ieri ziua romanilor de pretutindeni si vreau sa anunt astazi ca in maxim o luna de zile taxele si impozitele vor putea fi platite de romanii din afara granitelor si cu cardul emis de alte banci din afara Romaniei. Noi credem ca tot cetatenii sunt cei care ne vor ajuta, pe ei ne bazam", a declarat Ministrul Marius Bostan, citat de Mediafax, in cadrul conferintei de presa sustinute pe 30 mai, cu ocazia implinirii a 5 ani a platformei de plati online Ghiseul.ro.

Ghiseul.ro are in prezent peste 115.000 de utilizatori unici, date de acces eliberate direct prin platforma, amenzi de circulatie platite online, fara drumuri suplimentare si timp petrecut in fata ghiseelor institutiilor publice, anunta aceeasi sursa.
 
 "Noi dorim sa implementam o modalitate rapida si imediata de plata online, de plata cu cardul si de aceea am trecut la aceasta modalitate usoara de plata a taxelor si ne-am inrolat in Ghiseul.ro care va putea fi utilizata din aceasta toamna", a declarat Anca Dragu, Ministrul Finantelor Publice.
 
La acest moment, aproape 250 de primarii accepta in prezent plata cu cardul online a taxelor si impozitelor locale prin intermediul platformei www.ghiseul.ro - Sistemul National Electronic de Plata Online, in crestere cu peste 30% fata de finalul anului trecut, acoperind peste 80% din populatia urbana si bancarizata a Romaniei.



"Ghiseul.ro este pentru AADR un proiect asumat, cu o importanta deosebita pentru educarea financiara a populatiei din Romania si pentru dezideratul nostru de digitalizare a relatiei dintre cetatean si institutiile publice. Administrarea acestui proiect impreuna cu APERO s-a dovedit a fi o reteta de succes in care am reusit sa punem in comun resurse logistice si expertiza, in scopul dezvoltarii si promovarii sistemului. Obiectivele noastre comune sunt ca in urmatorii doi ani sistemul sa depaseasca 500.000 de utilizatori unici si sa acopere o gama cat mai larga de servicii din interactiunea cetateanului cu institutiile publice, atat la nivel central, cat si local. in acest moment, Ghiseul.ro este singurul sistem national dedicat persoanelor fizice, 100% online atat din perspectiva autentificarii cat si a realizarii platilor, care asigura interoperabilitatea bazelor de date ale institutiilor publice locale. Ghiseul.ro este sistemul cu cei mai multi utilizatori unici persoane fizice si acopera cea mai mare parte din populatia bancarizata din Romania", a declarat Delia Popescu, presedinte al Agentiei pentru Agenda Digitala a Romaniei.

Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ghiseul.ro va aduce o serie de noi servicii in ce priveste plata online a taxelor":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016