keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal
keyboard_double_arrow_left

Comisioane zero pentru firmele care platesc cu cardul de firma

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 26 Iun. 2014 Exclusiv
Tags: comisioane zero, firme, plata cu cardul, tranzactii, retragerea de numerar

Firmele pot face economii substantiale in functie de modalitatile de plata pe care le aleg. Un raport recent al CNIPMMR. arata ca aproximativ 15% din rulajele unei firme medii din domeniul comertului sunt reprezentate de platile catre furnizorii de utilitati in timp ce 5% merg catre salariile angajatilor si alti 5% catre combustibili.



Acestea sunt astfel doar doua exemple de tranzactii ce pot fi realizate direct cu ajutorul unui card de firma, fara comisioane si fara timp pierdut la banca, informeaza Capital.ro.

Mai exact, acel sfert din rulajele lunare ale unei firme de dimensiuni medii cu afaceri in comertul alimentar sunt reprezentate de plata utilitatilor (in principal energie electrica), salariile angajatilor si alimentarea cu combustibil a masinilor din dotare. In cazul unui magazin cu rulaje lunare de 50.000 de euro, suma se ridica la 12.500 de euro in fiecare luna, bani care, daca ar fi retrasi din contul firmei sau daca ar fi platiti cu ajutorul instrumentelor clasice, ar atrage dupa sine comisioane deloc neglijabile pentru a nu mai pune la socoteala timpul pierdut la banca si efortul de a inregistra aceste cheltuieli in evidenta firmei.

Atat retragerea de numerar de la ghiseul bancii, cat si introducerea unui ordin de plata sunt operatiuni comisionate. Potrivit unui calcul Capital bazat pe taxele si comisioanele afisate de banci, daca respectiva firma ar alege sa retraga bani din cont pentru fiecare din operatiunile de mai sus ar pierde lunar pana la 250 de euro sau 2% din suma totala alocata acestor cheltuieli.

Solutia, noteaza sursa, o reprezinta o alternativa la indemana o reprezinta cardul de firma (cardul business) a carui utilizare directa reduce la zero comisioanele. Bancile care au in portofoliu cardurile business emise sub sigla Visa dau posesorilor posibilitatea posesorului sa plateasca, din fata computerului si fara comision, gazele, curentul electric, apa sau abonamentul de internet ori telefonie mobila.

Acelasi produs special construit pentru firme poate fi utilizat pentru a achita fara comision combustibilul la orice benzinarie din Romania, dar si pentru a transfera, tot fara comision si tot prin intermediul serviciiilor de internet banking, bani din contul firmei catre conturile de salariu ale angajatilor.

In aceeasi privinta, Capital.ro aminteste:

"Majoritatea furnizorilor din domeniul comertului alimentar accepta si ei platile cu cardul intrucat pot beneficia imediat de dovada efectuarii tranzactiei, avantaj extrem de important intr-o economie unde incidentele de plata sunt in crestere. In cazul firmei noastre, cu rulaje lunare de 50.000 de euro, platile catre furnizorii de produse ocupa procentul cel mai important, adica cel putin 50% sau circa 25.000 de euro.

Numarul tranzactiilor lunare cu furnizorii este semnificativ in comertul alimentar, acolo unde cu greu se poate lucra cu stocuri sau se pot anticipa corect vanzarile avand in vedere natura perisabila a marfii. Un magazin ca al nostru este vizitat zilnic de cel putin doi furnizori care aduc marfa proaspata ceea ce inseamna minimum 50 de tranzactii care pot fi achitate cu cash scos de la banca si comisionat sau direct cu cardul, fara comision".
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie contabili!

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal Modificari importante privind planul de conturi!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016