Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Buletin informativ: Noutati legislative si modificarile recente din Codul fiscal

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 05 Iul. 2016 Exclusiv
Tags: oug 32/2016, modificari codul fiscal, legea nr70/2015, plati in numerar

In urmatorul buletin informativ privind noutatile legislative din intervalul 27 iunie - 1 iulie 2016, regasiti explicatii cu privire la OUG 32/2016, Ordinul presedintelui Oficiului National pentru Jocuri de Noroc nr. 135/2016 si Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 1929/2016.


    Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 32/2016 pentru completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal si reglementarea unor masuri financiar-fiscale (M. Of. nr. 488 din 30 iunie 2016)

â–  Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, se completeaza astfel:

>>se scutesc de la plata impozitului pe salarii si veniturilor asimilate salariilor persoanele fizice care  desfasoara activitatii de cercetare-dezvoltare aplicativa si/sau de dezvoltare tehnologica, in conditiile stabilite prin ordin comun al ministrului educatiei nationale si cercetarii stiintifice, al ministrului economiei, comertului si relatiilor cu mediul de afaceri, al ministrului finantelor publice, al ministrului muncii, familiei, protectiei sociale si persoanelor varstnice si al ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale;

>>se scutesc de la plata impozitului asupra venitului din transferul proprietatilor imobiliare date in plata pentru stingerea obligatiilor asumate prin credite in conditiile prevederilor Legii nr. 77/2016 privind darea in plata pentru o singura operatiune de dare in plata;.

>>se includ in categoria veniturilor din alte surse si veniturile obtinute de catre operatorii statistici din activitatea de colectare a datelor de la populatie si de la persoanele juridice cuprinse in cercetarile statistice efectuate in vederea producerii de statistici oficiale;

>>cota redusa de 9% se aplica pentru livrarea de ingrasaminte si de pesticide utilizate in agricultura, seminte si alte produse agricole destinate insamantarii sau plantarii, precum si prestarile de servicii de tipul celor specifice utilizate in sectorul agricol, prevazute prin ordin comun al ministrului finantelor publice si al ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale.

â–  Legea nr. 70/2015 pentru intarirea disciplinei financiare privind operatiunile de incasari si plati in numerar, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:

>> se introduce articolul 4^1 care reglementeaza ca organizatorii de nunti si botezuri, pentru operatiunile de incasari in numerar pe zi, de la persoane fizice, pentru serviciile legate de aceste evenimente, pot solicita organului fiscal central competent in administrarea obligatiilor lor fiscale aprobarea unui alt plafon de incasari decat cel de 10.000 lei;

>> plafoanele-limita prevazute de lege nu se aplica pentru retragerea de numerar din conturi deschise la institutiile de credit sau la institutiile care presteaza servicii de plata si care sunt autorizate de Banca Nationala a Romaniei pentru plata salariilor si a altor drepturi de personal prevazute de lege si pentru alte operatiuni de plati efectuate catre persoanele fizice.

 

    Ordinul presedintelui Oficiului National pentru Jocuri de Noroc nr. 135/2016 privind aprobarea Normelor generale de intocmire si utilizare a registrelor si formularelor obligatorii specifice in domeniul jocurilor de noroc, a Normelor specifice de completare si utilizare a registrelor si formularelor obligatorii specifice in domeniul jocurilor de noroc, precum si a modelelor acestora, pe tipuri de jocuri de noroc (M. Of. nr. 479 din 28 iunie 2016)

>> aproba Normele generale de intocmire si utilizare a registrelor si formularelor obligatorii specifice in domeniul jocurilor de noroc;

>> aproba Normele specifice de completare si utilizare a registrelor si formularelor obligatorii specifice in domeniul jocurilor de noroc;

>> aproba modelele registrelor si formularelor obligatorii, pe tipuri de jocuri de noroc.

 

    Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 1929/2016 pentru aprobarea modelelor formularelor "Referat justificativ de prelungire a termenului de valabilitate a masurilor asiguratorii" si "Decizie de prelungire a termenului de valabilitate a masurilor asiguratorii" (M. Of. nr. 488 din 30 iunie 2016)

>> aproba modelele, modul de utilizare si de pastrare pentru:

– Referatul justificativ de prelungire a termenului de valabilitate a masurilor asiguratorii;

– Decizie de prelungire a termenului de valabilitate a masurilor asiguratorii.

 
Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Votati articolul "Buletin informativ: Noutati legislative si modificarile recente din Codul fiscal":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016