Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ce e nou in 2012 in Titlul VI privind taxa pe valoarea adaugata

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 27 Apr. 2012 Exclusiv
Tags: deducere integrala, deductibilitate tva, limitari deducere, modificari codul fiscal 2012

In 2012 au intrat in vigoare unele modificari din Codul fiscal in cadrul Titlului VI privind taxa pe valoarea adaugata (TVA). Va prezentam mai jos cateva dintre principalele modificari in acest sens:



1. Modificare art. 129 alin. (4) lit. a) - in sensul ca nu este considerata prestare de servicii utilizarea bunurilor a caror achizitie face obiectul limitarii a 50% a dreptului de deducere potrivit art . 1451

2. Faptul Generator - modificare art. 1342 alin. (2) lit. b)

Se elimina de la art. 1342 alin. (2) lit. b) exceptia prevazuta pentru avansurile incasate pentru plata importurilor si a TVA aferente importului, precum si orice avansuri incasate pentru operatiuni scutite sau care nu sunt impozabile.

3. Constructii noi - art. 141 alin. (2) lit. f) pct. 4:

Se modifica definitia unei constructii noi, astfel ea cuprinde si orice constructie transformata sau parte transformata a unei constructii, daca costul transformarii, exclusiv TVA, se ridica la minimum 50% din valoarea de piata a constructiei sau a partii din constructie, astfel cum aceasta este stabilit a printr-un raport de expertiza, exclusiv valoarea terenului, ulterior transformarii. Inainte, principalul criteriu de consi derare a unei constructii transformate ca si constructie noua era ca structura, natura ori destinatia sa fi fost modificate.


4. Limitari speciale ale dreptului de deducere - art 1451 alin. (1)

Se modifica regula de limitare a deductibilitatii TVA in cazul achizitiilor de autoturisme si a combustibilului aferent acestora. Astfel, incepand cu 1 ianuarie 2012, se limiteaz a la 50% dreptul de deducere a TVA aferenta achizitiilor de autoturisme si a combustibililor pentru cazurile care in 2011 nu era permisa deducerea.

Se mentine dreptul de deducere integral pentru situatiile existente si in anii anteriori. Aceste prevederi se aplica si in situatia in care au fost emise facturi si /sau au fost platite avansuri pentru contravaloarea partiala a vehiculelor rutiere motorizate, inainte de 1 ianuarie 2012, daca livrarea acestora intervine dupa ada ta de 1 ianuarie 2012.



Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ce e nou in 2012 in Titlul VI privind taxa pe valoarea adaugata":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016