Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Subventii pentru HoReCa. Societatea isi poate mentine dreptul de deducere TVA?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 17 Feb. 2022
Subventii pentru HoReCa. Societatea isi poate mentine dreptul de deducere TVA?
Tags: subventii horeca, deductibilitate tva

O societate platitoare de TVA care a incasat subventie pe programul HORECA si plateste facturile de la furnizori din grant, inclusiv TVA aferent acestor facturi, isi mentine dreptul de deducere al TVA platit din Grant? Multumesc.

Raspunsul consultantului fiscal Constanta Popa: 
 
Ca regula generala, dreptul de deducere a TVA nu este influentat/conditionat in vreun fel de sursele din care sunt achitate facturile de achizitii de bunuri si servicii, iar in cazul subventiei pentru domeniul Horeca acordata prin OUG 224/2020 nu exista prevederi care sa conditioneze deductibilitatea TVA in cazul in care facturile furnizorilor sunt platite din sumele primite cu titlu de subventie (nici in cuprinsul OUG 224/2020, nici in cel al Procedurii de implementare aprobata prin Ordinul MEAT 991/2021 nu exista prevederi cu privire la categoriile de cheltuieli eligibile ori cu privire la TVA deductibila). 

Ca atare, societatea isi mentine dreptul de deducere a TVA pe baza regulilor generale de la art. 297 din Codul fiscal, indiferent de faptul ca facturile furnizorilor au fost achitate din surse proprii/imprumutate ori din granturi (subventii).



Raspuns oferit de specialistii Portal Codul Fiscal. Afla AICI cum poti beneficia si tu de consultanta specializata marca Rentrop&Straton.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Subventii pentru HoReCa. Societatea isi poate mentine dreptul de deducere TVA?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016