Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Noile limite pentru plati in numerar, valabile de la 1 august 2016

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 23 Iun. 2016 Exclusiv
Tags: plati in numerar, limite plati numerar, incasari numerar, persoane fizice, legea 70/2015

Limitele pentru platile in numerar vor fi modificate din nou. Incepand cu 1 august 2016, firmele vor opera tinand cont de noile modificari privind platile in numerar si cuantumul sumelor care pot fi platite in cadrul tranzactiilor de catre o persoana in decursul unei zile.

Potrivit art. 4 din Legea 70/2015 operatiunile de incasari in numerar de la persoane fizice, reprezentand cesiuni de creante, primiri de imprumuturi sau alte finantari, precum si contravaloarea unor livrari de bunuri sau a unor prestari de servicii se efectueaza in limita unui plafon zilnic de 10.000 lei de la o persoana.

Intr-o analiza recenta intocmita pentru Contabilul.ro, economistul Irina Dumitrescu a explicat in detaliu argumentele care vin la baza modificarilor anuntate de Finante.

In prezent, "sunt interzise incasarile fragmentate de la o persoana, pentru operatiunile de incasari in numerar cu o valoare mai mare de 10.000 lei, precum si fragmentarea tranzactiilor reprezentand cesiuni de creante, primiri de imprumuturi sau alte finantari, respectiv fragmentarea unei livrari de bunuri sau a unei prestari de servicii, cu valoare mai mare de 10.000 lei", a amintit Irina Dumitrescu in analiza privind noile modificari.

Analiza completa intocmita de Irina Dumitrescu poate fi citita AICI.

Consultati AICI informatii suplimentare despre proiectul care modifica din nou Codul fiscal si schimba limitele pentru platile in numerar.

Deoarece unele limitari ingreuneaza activitatea unor categorii de operatori economici, potrivit unui nou Proiect de Ordonanta de Urgenta publicat de Ministerul Finantelor Publice in data de 16.06.2016, Legea nr. 70/2015 pentru intarirea disciplinei financiare privind operatiunile de incasari si plati in numerar si pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plata ar putea fi modificata.

Prin acest proiect se propune "introducerea posibilitatii ca pentru operatiunile de incasari in numerar pe zi, de la persoane fizice organizatorii de nunti si botezuri sa solicite organului fiscal central competent in administrarea obligatiilor lor fiscale, in cazuri justificate, aprobarea unui alt plafon de incasari, decat cel stabilit la art. 4 din Legea 70/2015. Organul fiscal va decide cu privire la cererea depusa printr-o decizie. Decizia are valabilitate un an de la data comunicarii si poate fi reinnoita la cererea solicitantului."Informatii suplimentare privind acest proiect nou gasiti in analiza care poate fi citita integral AICI.
Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Noile limite pentru plati in numerar, valabile de la 1 august 2016":
Rating:

Nota: 4.41 din 5 din 11 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016