Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Incasari numerar de la persoanele fizice. Este obligatorie utilizarea caselor de marcat electronice?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 01 Sep. 2022
Incasari numerar de la persoanele fizice. Este obligatorie utilizarea caselor de marcat electronice?
Tags: case de marcat electronice, incasari numerar, persoane fizice

Un SRL cu domeniul de activitate 7112 (activitati de inginerie) factureaza servicii de proiectare catre persoane fizice in baza unui contract... Daca incaseaza numerar poate sa foloseasca factura si chitanta, sau este obligata firma sa achizitioneze casa de marcat si sa emita bon fiscal pentru acele servicii de proiectare? Va multumesc!

• Tip societate: S.R.L.
• Numar de angajati: 1-9 angajati
• Platitoare TVA: Nu
• Cod CAEN: 7112
 
Raspunsul expertului fiscal Mariana Prejbeanu: 

Potrivit art 1 alin 1 din Ordonanta de urgenta nr. 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale:

Operatorii economici care incaseaza, integral sau partial, cu numerar sau prin utilizarea cardurilor de credit/debit sau a substitutelor de numerar contravaloarea bunurilor livrate cu amanuntul, precum si a prestarilor de servicii efectuate direct catre populatie sunt obligati sa utilizeze aparate de marcat electronice fiscale.
 
Prin urmare, pentru incasarile cu numerar de la persoane fizice, societatea este obligata sa elibereze bon fiscal, deci trebuie sa se doteze cu aparat de marcat electronic fiscal. La solicitarea clientilor, societatea este obligata sa elibereze si factura (alaturi de bonul fiscal).



Raspuns oferit de specialistii Portal Codul Fiscal. Afla AICI cum poti beneficia si tu de consultanta specializata marca Rentrop&Straton.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Incasari numerar de la persoanele fizice. Este obligatorie utilizarea caselor de marcat electronice?":
Rating:

Nota: 4.64 din 5 din 11 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016