Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Reminder ANAF: Persoanele fizice si juridice sa acceseze serviciul electronic SPV, avand in vedere avantajele lui

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ion Mihai la 22 Iun. 2023
Reminder ANAF: Persoanele fizice si juridice sa acceseze serviciul electronic SPV, avand in vedere avantajele lui
Tags: inregistrare in spv, avantaje spv

Administratia Judeteana a Finantelor Publice Galati, reaminteste contribuabililor faptul ca Spatiu Privat Virtual (SPV) este un serviciu facil, oferit gratuit, disponibil 24 h/24 h, 7 zile/7 zile, care pune la dispozitia contribuabililor acte administrative, precum si alte documente, emise automat sau la cerere.

Documentele comunicate prin Spatiul Privat Virtual au aceeasi putere juridica cu cele comunicate prin posta, prin remitere la domiciliul fiscal al contribuabilului sau prin remitere la sediul organului fiscal. 

SPV ofera posibilitatea vizualizarii rapoartelor solicitate si a documentelor comunicate de organele fiscale, intr-un format PDF semnat cu certificatul digital al MF. 

Incepand cu data de 1 MARTIE 2022, persoanele juridice, asocierile si alte entitati fara personalitate juridica, persoanele fizice care desfasoara o profesie liberala sau exercita o activitate economica in mod independent ca persoane fizice autorizate (PFA), intreprinderi individuale (II) si intreprinderi familiale (IF) sunt obligate sa transmita organului fiscal central cererile, inscrisurile sau alte documente prin mijloace electronice de transmitere la distanta, respectiv prin SPATIUL PRIVAT VIRTUAL – SPV. 

Persoanele fizice se inregistreaza in SPV pe baza de utilizator si parola si dispun de mai multe optiuni de aprobare: 

- fara deplasare la ghiseu: identificare vizuala online, verificarea numarului unui document emis de ANAF; 

- cu prezentare la ghiseu: aprobare la ghiseu (daca se opteaza pentru aceasta). 

Persoanele juridice se inroleaza in SPV in baza unui certificat digital calificat, completand, pe portalul ANAF, formularul de inregistrare. 

Institutia recomanda contribuabililor sa se inregistreze in Spatiul Privat Virtual, avand in vedere avantajele acestui serviciu. 


Sursa: ANAF

 

Ion Mihai de Ion Mihai
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Reminder ANAF: Persoanele fizice si juridice sa acceseze serviciul electronic SPV, avand in vedere avantajele lui":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016