Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Spatiul Privat Virtual, canal de comunicare securizat in relatia cu ANAF. Cum se efectueaza inregistrarea in sistem

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Stancu Alina la 16 Iun. 2023
Spatiul Privat Virtual, canal de comunicare securizat in relatia cu ANAF. Cum se efectueaza inregistrarea in sistem
Tags: spv, inregistrare in spv

Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Brasov, reaminteste contribuabililor avantajele utilizarii serviciului electronic Spatiu Privat Virtual, astfel:

Serviciul on-line „Spatiul Privat Virtual” este canalul de comunicare securizat in relatia cu ANAF. Este un serviciu facil, oferit gratuit, disponibil 24 h/24 h, 7 zile/7 zile, care pune la dispozitia contribuabililor acte administrative, precum si alte documente, emise automat sau la cerere. Documentele comunicate prin Spatiul Privat Virtual au aceeasi putere juridica cu cele comunicate prin posta, prin remitere la domiciliul fiscal al contribuabilului sau prin remitere la sediul organului fiscal. 

La randul lor contribuabilii pot transmite organului fiscal, prin intermediul SPV, declaratii fiscale, precum si diverse cereri sau sesizari. 

Cum se face inregistrarea in SPV?

Inregistrarea in „Spatiul Privat Virtual” se efectueaza direct prin accesarea https://www.anaf.ro/anaf/internet/ANAF/servicii_online/inreg_inrol_pf_pj_spv sau prin intermediul site-ului www.anaf.ro Sectiunea ”Spatiul Privat Virtual”, Rubrica „inregistrare Utilizatori Persoane Fizice si Juridice” cu ajutorul: 

- unui user si a unei parole pentru persoanele fizice, 

- cu certificate digitale calificate pentru persoanele juridice si alte entitati fara personalitate juridica, 

In situatia in care contribuabilii detin un certificat digital calificat inregistrat pe site- ul ANAF, autentificarea in Spatiul Privat Virtual se face cu ajutorul acestuia. 

Institutia recomanda contribuabililor sa intreprinda demersurile necesare pentru inregistrarea in Spatiul Privat Virtual, modalitate care permite depunerea declaratiilor, situatiilor financiare, la orice ora si zi a saptamanii, evitarea deplasarii si aglomeratiei de la ghiseu si primirea unui feed-back rapid cu privire la validitatea depunerii si transmiterii tuturor documentelor. 

Informatii suplimentare se pot obtine:
- prin Formularul Unic de Contact aferent link-ului: 

https://www.anaf.ro/asistpublic/;
- telefonic , apeland Call Center-ul A.N.A.F la nr. 031.403.91.60. 



Sursa: ANAF
Stancu Alina de Stancu Alina
Alina Stancu scrie pentru InfoTVA.ro de la inceputul anului 2018 si are experienta in domeniul fiscal de peste 10 ani! In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna monografii contabile, aplicarea corecta a TVA, declaratii fiscale si va tine la curent cu ultimele noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Spatiul Privat Virtual, canal de comunicare securizat in relatia cu ANAF. Cum se efectueaza inregistrarea in sistem":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016