Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Au OBLIGATIA inregistrarii in SPV persoanele juridice, asocierile, PFA-urile, II-urile si IF-urile

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ion Mihai la 20 Feb. 2024
Au OBLIGATIA inregistrarii in SPV persoanele juridice, asocierile, PFA-urile, II-urile si IF-urile
Tags: inregistrare in spv, obligativitate inregistrare in spv

Conform legislatiei in vigoare, PFA-urile, II-urile si IF-urile, persoanele juridice, asocierile, dar si alte entitati fara personalitate juridica, au OBLIGATIA inregistrarii in SPV.

ANAF reaminteste contribuabililor ca persoanele juridice, asocierile si alte entitati fara personalitate juridica, persoanele fizice care desfasoara o profesie liberala sau exercita o activitate economica in mod independent ca persoane fizice autorizate (PFA), intreprinderi individuale (II) si intreprinderi familiale (IF) sunt obligate sa transmita organului fiscal cererile, inscrisurile sau orice alte documente doar prin Spatiul Privat Virtual (SPV) si recomanda acestora sa se inregistreze in SPV. 

(Temei legal: art. 79 alin. (11) si (12) din Codul de Procedura Fiscala). 

In situatia in care contribuabilii vizati nu isi indeplinesc obligatia comunicarii prin Spatiul Privat Virtual a cererilor, inscrisurilor sau oricaror altor documente, acestea nu vor fi luate in considerare. 

Mai mult, asa cum rezulta din Ghidul privind utilizarea Sistemului e-Factura, pentru utilizarea si accesarea sistemului RO e-Factura operatorii economici trebuie sa fie inregistrati in Spatiul Privat Virtual (SPV). 

Informatii de interes referitoare sistemul national privind factura electronica RO e-Factura sunt disponibile pe site-ul ANAF in sectiunea Despre ANAF/ Strategii ANAF/ Proiecte de digitalizare/ E-Factura unde puteti consulta si Ghidul privind utilizarea Sistemului e-Factura. 

Persoanele juridice, entitatile fara personalitate juridica, PFA, II, IF se inregistreaza ca utilizator SPV in baza unui certificat digital calificat, emis de un furnizor de servicii de certificare acreditat in conditiile Legii 455/2001. 

Pentru inregistrarea in Spatiul Privat Virtual (SPV) se completeaza online un formular disponibil pe site-ul ANAF in sectiunea Servicii online/ inregistrare utilizatori/ Spatiul Privat Virtual. 



Sursa: ANAF

Ion Mihai de Ion Mihai
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Au OBLIGATIA inregistrarii in SPV persoanele juridice, asocierile, PFA-urile, II-urile si IF-urile":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016