Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Planuri noi pentru reducerea TVA. Ce spune ministrul Agriculturii

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 15 Oct. 2013 Exclusiv
Tags: tva, reducerea tva la carne, alimente, bugetul anului 2014, reducere, ministrul agriculturii

Potrivit declaratiilor facute de ministrul Agriculturii, anul urmator s-ar putea aplica noi reduceri ale TVA-ului si in alte domenii in afara de cel de panificatie, asa cum s-a intamplat anul acesta.


Drept urmare, carnea va fi urmatorul produs la care se va reduce TVA-ul la 9%, insa aceasta masura ar putea cuprinde si alte produse precum legumele, fructele si laptele, asa cum a declarat, marti, la Titu, judetul Dambovita, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

In acest sens, acesta a adaugat:

''Pentru bugetul anului 2014 nu discutam, pentru ca implicatiile sper sa nu mai fie asupra bugetului daca scadem TVA-ul la carne. Anul acesta intr-adevar au fost implicatii pentru ca exista acea neincredere ca odata cu reducerea TVA avem incasari cel putin egale. Se reduce TVA de la 24% la 9%. Obiectivul pe care l-a avut FMI, si e normal, pentru a nu schimba indicatorii macroeconomici ai Romaniei a fost ca incasarile la bugetul de stat sa fie cel putin aceleasi''.

Acesta spune ca masura reducerii TVA si la alte produse se va lua dupa o perioada de evaluare a efectului reducerii TVA la paine.

''Dupa o perioada, sa zicem un an de zile, se va face o evaluare daca efectul reducerii TVA la paine a fost benefic, in sensul ca s-a redus pretul painii, ca am salvat acele societati, am salvat locuri de munca, dar am avut si incasari cel putin egale la bugetul de stat si daca toate aceste lucruri sunt corecte, atunci putem sa reducem si am spus de fiecare data, probabil, urmatorul produs va fi carnea, eu sper sa fie mai multe, sper sa fie si legumele, si fructele, si laptele. Pentru ca si acolo exista un grad de evaziune destul de mare, grad de evaziune care produce probleme pe piata care ar trebui sa fie corecta si in care concurenta ar trebui sa primeze, dar in conditii egale'', a afirmat Daniel Constantin.

Ministrul Agriculturii a adaugat ca nu trebuie prevazut nimic in bugetul pe 2014 cu privire la reducerea TVA.

''Daca toate aceste lucruri sunt in regula si avem si incasari, atunci nu va mai fi implicatie asupra bugetului (...). Ca atare nu trebuie sa prevedem nimic in bugetul anului 2014 cu privire la reducere'', a precizat ministrul Daniel Constantin.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a fost prezent, marti, in judetul Dambovita, pentru a se intalni cu producatori agricoli in Titu, Targoviste si Voinesti.


Sursa: Agerpres


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Planuri noi pentru reducerea TVA. Ce spune ministrul Agriculturii":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole similare

A fost publicata noua schema de minimis
Mai multe articole despre bugetul anului 2014
Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016