keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal
keyboard_double_arrow_left

Premierul vrea o noua tinta pentru reducerea TVA

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 05 Sep. 2014 Exclusiv
Tags: reducerea tva, reducerea cotei, tva la carne, produse din carne, patronatele, evaziunea

In ce priveste reducerea cotei de TVA, noi masuri se cer in aceasta perioada, existand astfel posibilitatea ca noi categorii de alimente sa beneficieze de o cota redusa a taxei pe valoarea aduagata.


Astfel, premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, sa identifice "urmatoarea tinta" de reducere a taxei pe valoarea adaugata (TVA), informeaza Mediafax, acesta declarand urmatoarele:

"Domnule ministru Constantin, in afara de vestile bune ca productia (agricola - n.r.) care este mai mare decat in 2013, o sa va dea si doamna ministru Petrescu (Ioana Petrescu, ministru Finantelor-n.r.) vestea ca pana la urma reducerea TVA la paine s-a dovedit o masura corecta chiar si din punct de vedere fiscal-bugetar si vreau sa discutati cu mediul de afaceri din agricultura in asa fel incat toate subventiile sa ajunga la timp, sa-i ajutam sa-si valorifice (productia - n.r.) la un pret cat mai bun si sa ne gandim care este urmatoarea tinta pentru reducere a TVA dupa produsele de panificatie".

Aceste declaratii au fost facute de catre premier in sedinta Executivului, fiind adresate ministrului Daniel Constantin.

Cota TVA pentru paine si produse de panificatie a fost redusa de la 24% la 9% incepand cu 1 septembrie 2013.

Patronatele din industria carnii au solicitat in repetate randuri reducerea TVA la carne si produse din carne de la 24% la 5%, aminteste Mediafax, acestea argumentand ca masura ar urma sa combata evaziunea fiscala din domeniu, estimata la 450 de milioane de euro.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal" 
Rentrop ∧ Straton

Club Contabilitate

La fiecare 10 minute, o întrebare își găsește răspunsul AICI.


Ultimele stiri

Cele mai citite stiri

din categoria "InfoTVA"
[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie, contabili
PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal
Modificari importante privind planul de conturi!
Descarca GRATUIT
Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cu Regulamentului UE 679/2016