keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal
keyboard_double_arrow_left

TVA-ul redus la carne ar ajuta familiile sa economiseasca 75 euro pe an

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 08 Mai. 2014 Exclusiv
Tags: cota tva, reducerea tva, carne, produse din carne, industria carnii, economii

Fiecare familie ar putea economisi pana la 75 euro anual in cazul in care cota de TVA la carne si produse din carne s-ar reduce la 5%.


Un comunicat transmis de producatorii din industria carnii si citat de Agerpres anunta:

"Dupa reducerea cotei TVA pentru carne si produsele din carne, fiecare roman va avea, anual, cu 81 lei mai mult in buzunar decat acum. O familie cu patru membri va plati anual pe carne peste 1.700 lei, iar cu TVA 5% ar face o economie de aproximativ 325 de lei, avand pe masa aceeasi cantitate de produse", precizeaza un comunicat al producatorilor din industria carnii.

De asemenea, asa cum arata datele Institutului National de Statistica (INS), un roman consuma aproape 58 de kilograme de carne in fiecare an, din care 18,5 kilograme de carne de pui, 11,8 kilograme de carne de porc, 3,2 kilograme de carne de vita, 12,4 kilograme de preparate din carne, 7,5 kilograme de peste si produse din peste si 4,06 kilograme de carne de alt tip.

Studiile efectuate de producatorii din industria carnii si citate de Agerpres arata urmatoarele:

"Pretul mediu pentru un kilogram de carne de pasare, cu TVA de 24%, este de 9 lei, ceea ce inseamna o cheltuiala anuala/familie de 666 lei. Cu TVA de 5%, aceeasi cantitate de carne de pui ar costa numai 539,5 lei, fiind realizata o economie de 126,5 de lei. Pentru carnea de porc, pretul mediu, cu TVA de 24%, este de 17 lei/kg, respectiv o cheltuiala de 802,5 lei anual. Cu TVA de 5%, din bugetul familiei s-ar cheltui 650 de lei, iar economia ar fi de 152,5 de lei. Pretul mediu pentru carnea de vita, cu TVA de 24%, este de 18 lei/kilogram. Cheltuiala pe un an s-ar ridica la 238 de lei, insa cu TVA de 5%, costul ar fi de numai 192,5 de lei, ceea ce inseamna o economie de 45,5 lei".
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie contabili!

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal Modificari importante privind planul de conturi!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016