Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Studiu: Numai 15% dintre romani fac sport si se recreeaza. O cota redusa TVA i-ar incuraja sa aiba un stil de viata mai sanatos

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 07 Mai. 2018
Tags: tva, cota tva, pwc romania, studiu, analiza

O cota redusa a TVA de 9% pentru serviciile de recreere ar incuraja romanii sa aiba un stil de viata mai sanatos si implicit ar duce la o crestere medie anuala a pietei de 30% pana in 2021, potrivit unui studiu PwC Romania, scrie Adevarul.ro.

Analiza realizata de PwC Romania arata ca aplicarea unei cote reduse a TVA de 9% pentru serviciile de recreere ar genera un impact pozitiv de aproximativ 340 de milioane de lei la bugetul de stat pana in 2021.

Conform raportului Analiza pietei activitatilor si complexelor de recreere din Romania, numarul de vizitatori din complexele de recreere ar cunoaste o crestere medie anuala de 30% pana in 2021, ceea ce ar contribui la dezvoltarea de aproape sapte ori a sectorului, care ar ajunge la 240 de milioane de lei (2021) de la 36 de milioane de lei (2018).

"Aplicarea unei cote reduse de TVA pentru acest sector ar avea un efect de multiplicare semnificativ datorita dezvoltarii unor noi activitaţi conexe pentru care s-ar plati taxe si impozite suplimentare. Dezvoltarea industriei si atragerea de investiţii ar fi doua dintre efectele unei astfel de masuri. Cresterea colectarii s-ar realiza prin stimularea consumului in zona serviciilor de recreere si diversificarea serviciilor accesate. Practica ne-a demonstrat acest lucru ca urmare a aplicarii unei cote reduse de TVA in industria alimentara incepand cu 1 iunie 2015. in acelasi timp, efectul reducerii cotei de TVA ar avea un impact pozitiv si asupra reducerii (...) care situeaza Romania pe un nedorit loc fruntas in randul statelor membre UE", explica Daniel Anghel, Partener, Consultanta fiscala, PwC Romania, citat de Adevarul.ro.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Studiu: Numai 15% dintre romani fac sport si se recreeaza. O cota redusa TVA i-ar incuraja sa aiba un stil de viata mai sanatos":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016