Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

15 ani de cota unica in Romania. Anghel (PwC Romania): Este cea mai stabila masura din arealul fiscal

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 19 Feb. 2020
Tags: cota unica, cota de tva, daniel anghel, codul fiscal

Anul 2020 marcheaza 15 ani de la introducerea cotei unice - care reprezinta un punct de referinta in fiscalitatea din Romania, fiind, poate, cea mai stabila masura din arealul fiscal, potrivit declaratiei facute, miercuri - 18 februarie, de Daniel Anghel, partener si liderul serviciilor fiscale si juridice PwC Romania.

"Vorbim de 1 ianuarie 2005, anul introducerii cotei unice. De ce am ales ales aceasta tema pentru conferinta noastra? Credem ca aceasta cota unica reprezinta un punct de referinta in fiscalitatea din Romania si spun acest lucru din doua motive. in primul si in primul rand, cota unica a avut un impact benefic, major, asupra economiei romanesti inca de la inceput si a continuat si in zilele noastre. Al doilea motiv pentru titulatura conferintei noastre 15 ani de cota unica il reprezinta faptul ca este poate cea mai stabila, sa spun, masura din arealul fiscal si care a rezistat extrem de bine, mai ales ca in mediul fiscal din Romania vorbim foarte mult de o instabilitate sau o incertitudine", a declarat Daniel Anghel, la "Conferinta Anuala de Taxe" - 15 ani de cota unica, 15 ani de schimbari. 2020, anul digitalizarii ANAF?.
 
Daniel Anghel subliniaza faptul ca in acesti 15 ani de cota unica vorbim de mai bine de 218 acte principale de modificare a Codului Fiscal, dar numai unele dintre ele au fost “de bun augur”.
 
"Unele dintre modificari, evident, au fost de bun augur si as enumera aici regimul pentru holding-uri, introducerea contributiilor in Codul Fiscal sau, de ce nu, reducerea cotei de TVA pentru alimente. Dar, din pacate, foarte multe dintre acestea au fost si au avut un caracter negativ. Multitudinea, frecventa schimbarilor, termenul scurt in care au fost adoptate nu au facut altceva decat sa induca un climat fiscal instabil", a precizat liderul serviciilor fiscale si juridice PwC Romania, citat de Agerpres.ro.
 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "15 ani de cota unica in Romania. Anghel (PwC Romania): Este cea mai stabila masura din arealul fiscal":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016