Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Presedintele Camerei de Comert Romano-Germane: De anul viitor, se va renunta la cota unica

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 02 Oct. 2019
Tags: cota unica, impozitare microintreprinderi, cota unica de impozitare

Presedintele Camerei de Comert Romano-Germane, Dragos Anastasiu, este de parere ca, de anul viitor, Guvernul - care va avea un prim-ministru tehnocrat - va lua decizia renuntarii la cota unica de impozitare si va adopta impozitare progresiva.

Acesta le-a transmis, marti seara, oamenilor de afaceri germani din Romania ca este foarte posibil ca aceste masuri sa fie adoptate de Romania in urmatorii 3 ani, ca urmare a faptului ca tara noatra nu va avea banii necesari platii pensiilor si salariilor bugetarilor asa cum sunt ele stabilite de actuala Lege a Pensiilor si a Salarizarii Unitare.
 
Presedintele Camerei de Comert Romano-Germane, Dragos Anastasiu, a precizat ca vorbeste in nume personal.
 
"Cota unica, e o parere personala - eu sunt sustinatorul cotei unice, dar cota unica n-are nicio sansa sa supravietuiasca. Repet, nu pot sa spun de unde vin discutiile, dar dupa parerea mea personala cota unica nu are nicio sansa sa supravietuiasca. C-o fi bine, c-o fi rau, nu sunt banii in Romania! In anii 2020, 2021, 2022 si asa mai departe, nu sunt bani pentru a plati salariile si pensiile conform actualei Legi a Pensiilor si a Salarizarii Unitare. Nu sunt bani! Eu personal cred ca niciun partid nu se va atinge de aceasta zona, o vor lasa asa, si atunci intrebarea este cum facem rost de bani? Adica avem o cheltuiala fixa si de asta nu ne atingem'”, a aratat presedintele Camerei de Comert Romano-Germane, Dragos Anastasiu.

Acesta a vorbit si despre posibilitatea ca in urmatorii 3 ani sa fie disponibilizati aproximativ 400.000 de bugetari.
 
“O sa incerce sa se atinga, unii de ei, in urmatorul an, daca se poate, printr-un Guvern care nu o sa aiba la varf coloratura politica, sa se atinga de Legea Pensiilor, cu pensiile speciale si cu salarizarea unitara, dar in special prin diminuarea numarului de bugetari de la 1.200.000, la 800.000, printr-o schimbare la nivel de administratie. Nu o sa mai fie 42 de judete, ci 8 regiuni, n-o sa mai fie 3.000 de unitati administrativ-teritoriale, ci 1.000, si de acolo dam afara 400.000 de oameni, de care mediul privat are nevoie, ca sa zic asa. Depinde cine iese de acolo, ca de unii s-ar putea sa n-avem nevoie, ca va fi mai rau decat asa”, a mai spus Dragos Anastasiu.
 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Presedintele Camerei de Comert Romano-Germane: De anul viitor, se va renunta la cota unica":
Rating:

Nota: 4 din 5 din 6 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016