Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prim-vicepresedintele PDL Theodor Stolojan a declarat marti pentru MEDIAFAX ca in PDL nu s-a discutat despre eventuala renuntare la cota unica de impozitare si a apreciat ca este "total ...
Prim-vicepresedintele PDL Theodor Stolojan a declarat marti pentru MEDIAFAX ca in PDL nu s-a discutat despre eventuala renuntare la cota unica de impozitare si a apreciat ca este "total contraproductiv ca oameni din Guvern sa iasa cu fel de fel de asemenea idei".
Stolojan a facut aceasta declaratie referindu-se la declaratia ministrului Finantelor, Sebastian Vladescu, potrivit caruia de la 1 ianuarie 2011 Romania ar trebui sa treaca la un sistem de impozitare progresiva a veniturilor, inclusiv a tuturor pensiilor.
"Nu s-a discutat in partid. Este total contraproductiv ca oameni din Guvern sau alti specialisti din PDL sa iasa cu fel de fel de asemenea idei fara a veni cu un studiu clar despre politica fiscala a Romaniei. Si eu am parerile mele, si domnul Vladescu pe ale sale. Este contraproductiv ca fiecare sa arunce pe piata cate o idee disparata", a declarat Theodor Stolojan pentru MEDIAFAX.
El a spus ca va ridica aceasta problema in sedinta Biroului Permanent National al partidului de saptamana viitoare.
Liderul PDL a mai aratat ca este necesara o consultare a cetatenilor privind gradul de fiscalitate pe care acestia il doresc in Romania, mentionand ca acestia trebuie sa aleaga daca vor un grad de fiscalitate redus, ca in SUA, de 30% din PIB sau mai ridicat, cum este in majoritatea tarilor din UE, unde media este de 39-40% din PIB.
Theodor Stolojan a mai spus ca Romania are un grad de fiscalitate de 32% din PIB, in timp ce in statele din nordul Europei gradul de fiscalitate este de 50% din PIB.
"Daca Romania doreste un grad de fiscalitate redus, atunci trebuie sa accepte ca o buna parte din bunurile publice, din programele sociale, cum ar fi invatamant, sanatate, trebuie suportate din veniturile populatiei, firmelor. Oamenii de rand pot face judecati. Daca vor un impozit mai mic, atunci va trebui sa plateasca mai mult din salariu pentru asigurari, iar in cazul unui impozit mai mare va fi invers", a explicat liderul PDL.
Planul de conturi general Functiunea si corespondenta conturilor
Manual de politici contabile - Stick USB
Contractul de mandat Optimizare fiscala Avantaje si dezavantaje
El a apreciat ca o reforma fiscala este necesara pe baza unui studiu si a impactulului acesteia. "Este contraproductiv ca fiecare sa lanseze fel de fel de idei cand trebuie modificat un impozit. In Danemarca, de exemplu, se plateste cota de TVA de 25%, si in schimb populatia nu plateste asigurari medicale, serviciile medicale fiind gratuite. Nu pot sa judeci singur luand un impozit si vazand cum e pe la unii sau pe la altii. Trebuie sa ai o viziune de ansamblu", a adaugat Stolojan.
In opinia sa, cota unica trebuie mentinuta "atat timp cat Romania nu este in stare sa stapaneasca economia gri si decalajul fata de tarile europene este foarte mare".
"Luni voi ridica aceste probleme in BPN pentru ca este total contraproductiv ca oameni din Guvern sa emita pareri care nu au fost analizate si nu au fost puse intr-o viziune de sistem", a mai spus Stolojan.
Romania ar trebui sa treaca de la 1 ianuarie 2011, dupa sase ani de cota unica, la un sistem de impozitare progresiva a veniturilor, inclusiv a tuturor pensiilor, concomitent cu scaderea TVA, sustine ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu.
SURSA: Mediafax
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
Ministrul Finantelor: Ordonanta pentru Fondul Suveran intra in aceasta saptamana in sedinta de GuvernFondul Monetar International recomanda majorarea CASS si a cotei unice de impozitareRaport europeana. Crestere economica robusta in RomaniaCE: Plata facturilor si mai multe investitii: pozitia PE privind bugetul UE pentru 2015Opinia Consiliului fiscal asupra sferei extinse de aplicare a cotei de TVAUltimele articole
test web design - nu stergetiF. Citu, anunt pentru firme: Depunerea declaratiilor fiscale va fi amanata pana pe 25 decembrie, iar rambursarea TVA pana pe 25 ianuarie 2021Plan national de relansare economica. Guvernul sprijina firmele prin acordare de granturi si instrumente de asigurare a lichiditatiiSecretarul de stat MEEMA: „Viitoarea strategie de redresare trebuie sa fi axata pe IMM-uriâ€MFP: Agentia Fitch Ratings a modificat perspectiva de tara din stabila in negativaArticole similare
Noutati Legislatie Fiscala 29 iunie - 03 iulie 2009 Monitorul OficialBuletin informativ: declarare impozitE-Factura si achizitia de combustibil. Se pot folosi facturi simplificate, care sunt exceptate de la transmiterea in sistem?Achizitie autoturism second-hand. Care este regimul TVA?Peste jumatate dintre romani considera ca au control partial asupra datelor personale furnizate on-lineUltimele articole
Calendar ANAF. Declaratii fiscale cu scadenta in 25 septembrie 2024TVA deductibil. Ce este si conditii de aplicareBilantul primei sesiuni de inscriere a proiectelor de investitii cu impact major in economieD216 in 2024. Care este termenul limita de depunereRO e-Transport: Cum se declara in sistem utilajele inchiriateAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz"