Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prim-vicepresedintele PDL Theodor Stolojan a declarat marti pentru MEDIAFAX ca in PDL nu s-a discutat despre eventuala renuntare la cota unica de impozitare si a apreciat ca este "total ...
Prim-vicepresedintele PDL Theodor Stolojan a declarat marti pentru MEDIAFAX ca in PDL nu s-a discutat despre eventuala renuntare la cota unica de impozitare si a apreciat ca este "total contraproductiv ca oameni din Guvern sa iasa cu fel de fel de asemenea idei".
Stolojan a facut aceasta declaratie referindu-se la declaratia ministrului Finantelor, Sebastian Vladescu, potrivit caruia de la 1 ianuarie 2011 Romania ar trebui sa treaca la un sistem de impozitare progresiva a veniturilor, inclusiv a tuturor pensiilor.
"Nu s-a discutat in partid. Este total contraproductiv ca oameni din Guvern sau alti specialisti din PDL sa iasa cu fel de fel de asemenea idei fara a veni cu un studiu clar despre politica fiscala a Romaniei. Si eu am parerile mele, si domnul Vladescu pe ale sale. Este contraproductiv ca fiecare sa arunce pe piata cate o idee disparata", a declarat Theodor Stolojan pentru MEDIAFAX.
El a spus ca va ridica aceasta problema in sedinta Biroului Permanent National al partidului de saptamana viitoare.
Liderul PDL a mai aratat ca este necesara o consultare a cetatenilor privind gradul de fiscalitate pe care acestia il doresc in Romania, mentionand ca acestia trebuie sa aleaga daca vor un grad de fiscalitate redus, ca in SUA, de 30% din PIB sau mai ridicat, cum este in majoritatea tarilor din UE, unde media este de 39-40% din PIB.
Theodor Stolojan a mai spus ca Romania are un grad de fiscalitate de 32% din PIB, in timp ce in statele din nordul Europei gradul de fiscalitate este de 50% din PIB.
"Daca Romania doreste un grad de fiscalitate redus, atunci trebuie sa accepte ca o buna parte din bunurile publice, din programele sociale, cum ar fi invatamant, sanatate, trebuie suportate din veniturile populatiei, firmelor. Oamenii de rand pot face judecati. Daca vor un impozit mai mic, atunci va trebui sa plateasca mai mult din salariu pentru asigurari, iar in cazul unui impozit mai mare va fi invers", a explicat liderul PDL.

Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor

Manualul Contabilului Incepator - stick USB

Venituri din CHIRII Tratament fiscal Monografii contabile
El a apreciat ca o reforma fiscala este necesara pe baza unui studiu si a impactulului acesteia. "Este contraproductiv ca fiecare sa lanseze fel de fel de idei cand trebuie modificat un impozit. In Danemarca, de exemplu, se plateste cota de TVA de 25%, si in schimb populatia nu plateste asigurari medicale, serviciile medicale fiind gratuite. Nu pot sa judeci singur luand un impozit si vazand cum e pe la unii sau pe la altii. Trebuie sa ai o viziune de ansamblu", a adaugat Stolojan.
In opinia sa, cota unica trebuie mentinuta "atat timp cat Romania nu este in stare sa stapaneasca economia gri si decalajul fata de tarile europene este foarte mare".
"Luni voi ridica aceste probleme in BPN pentru ca este total contraproductiv ca oameni din Guvern sa emita pareri care nu au fost analizate si nu au fost puse intr-o viziune de sistem", a mai spus Stolojan.
Romania ar trebui sa treaca de la 1 ianuarie 2011, dupa sase ani de cota unica, la un sistem de impozitare progresiva a veniturilor, inclusiv a tuturor pensiilor, concomitent cu scaderea TVA, sustine ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu.
SURSA: Mediafax

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
Comisia Europeana are vesti bune pentru RomaniaLista masurilor propuse in Noul Cod Fiscal. Declaratii si precizari MFPDe unde vine excedentul bugetar la 10 luni. Investitii noi programate pentru 2016Ministrul Finantelor: Ordonanta pentru Fondul Suveran intra in aceasta saptamana in sedinta de GuvernANAF: In 2015 aflam primele rezultate ale proiectului de modernizareUltimele articole
F. Citu, anunt pentru firme: Depunerea declaratiilor fiscale va fi amanata pana pe 25 decembrie, iar rambursarea TVA pana pe 25 ianuarie 2021Plan national de relansare economica. Guvernul sprijina firmele prin acordare de granturi si instrumente de asigurare a lichiditatiiSecretarul de stat MEEMA: „Viitoarea strategie de redresare trebuie sa fi axata pe IMM-uriâ€MFP: Agentia Fitch Ratings a modificat perspectiva de tara din stabila in negativaReducerea treptata a deficitului bugetar propusa de MFP, acceptata de Comisia EuropeanaArticole similare
Comisarul european Corina Cretu a discutat cu presedintele Klaus Iohannis despre absorbtia fondurilor europene in ROMANIALocul operatiunilor cuprinse in sfera de aplicare a TVADin 1 iulie 2022 facturile trebuie emise in sistemul electronic RO e-Factura, indiferent daca destinatarii sunt sau nu inregistrati in sistemPraful depaseste concentratia maxima admisa in 15 zone din tara. Bucurestiul, \"fruntas\" la poluareRaport actualizat privind perioada fiscala TVA. Fiti la curent cu noutatile!Ultimele articole
PFA inregistrat in 2023. Ce obligatii fiscale are?Ghidul Monografiilor Contabile: monografiile care pun cel mai des probleme in practica in acest anCAND si CUM se solicita inregistrarea in scopuri de TVAMonografie achizitie intracomunitara neplatitor TVACodul special de TVA 2023: in ce situatii ai nevoie de el
Atentie contabili!
Modificari importante privind TVA in 2023!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Noutati TVA in 2023. Top 7 Studii de caz de actualitate"