Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Daca o statistica a valorii TVA la nivel european arata ca cel mai ridicat procent este in Danemarca, Suedia si Ungaria (25%), o strategie de ajustare fiscala va face ca ultima tara mentionata sa isi creasca taxa pe valoarea adaugata peste asteptarile populatiei. In concret, Ungaria va avea din 2012 un TVA de 27%, aceasta fiind cea mai mare valoare a TVA-ului in Uniunea Europeana.
Odata cu majorarea TVA-ului cu 2 puncte procentuale se va aplica un program de ajustari fiscale de 750 miliarde forinti (2,6 miliarde euro), aceasta suma fiind mai mare cu 200 miliarde forinti decat era prevazut in strategia initiala.TVA-ul de 27% va situa astfel Ungaria pe primul loc in topul valorii acestei taxe, fiind urmata de Danemarca si Suedia (25%), Romania (24%), Grecia, Polonia, Portugalia si Finlanda (23%), pe ultimele locuri situandu-se Cipru si Luxembourg (15%).
Planul de ajustari fiscale include mai multe modificari care privesc creditele acordate populatiei, rata somajului si deficitul bugetar. In concret, planul va impune si schimbari in ceea ce priveste rambursarea anticipata a creditelor in valuta la un curs sub cel al pietei.
Conform declaratiilor facute de Gyorgy Matolcsy, ministrul economiei, pentru anul viitor este estimata o inflatie medie anuala de 4,2, valoarea fiind astfel mai mare decat procentul de 3,4% aproximat initial.
Tinta deficitului stabilita de Guvernul Ungariei este de 2,5% din PIB in incercarea de a reduce datoriile publice la 72% pana la sfarsitul anului viitor. Valoarea datoriilor publice estimata pentru decembrie 2011 este de 73,2% din PIB.

Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile 2023 varianta tiparita

Bugete cash flow rentabilitate risc - ghid practic

Ghidul practic al contabilitatii 2022 Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete
Ministrul Matolcsy a declarat ca anul viitor se poate ajunge la o crestere economica de 1,5% mai ales ca nu este asteptata o crestere a dobanzii de politica monetara din partea bancii centrale. In paralel, au fost programate concedieri care vizeaza 5.500 de angajati din sectorul public, iar contributiile pentru sanatate vor fi majorate cu 1%. De asemenea, va fi introdusa si o taxa pe jocurile de noroc online.

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
TVA-ul de 27% nu supara Comisia EuropeanaAparatorii TVA-ului majorat si-au prezentat argumenteleVladescu vede in cresterea TVA un avant economic incetinitTVA-ul la paine risca sa fie din nou majorat la 24 la suta!Majorarea TVA va duce la accelerarea temporara a inflatiei. Politica monetara a BNR ramane prudentaUltimele articole
Cine va avea cel mai mare TVA din UEAusteritatea loveste Italia: majorarea TVA si retrogradarea ratingului urmeaza modelul GrecieiA trecut un an de la majorarea TVA: a fost de bine sau de rau?Nu aduce anul ce a adus TVA-ul de 24%Consumatorii vor suporta costurile TVAArticole similare
TVA-ul de 27% nu supara Comisia EuropeanaCine va avea cel mai mare TVA din UEArticole similare
CFA: Indicatorul de incredere macroeconomica a urcat la 65,8 puncte, in maiPropunere legislativa: CAS-ul scade cu 5 la sutaTratament fiscal pentru pensiile primite din strainatate in anul 2021Ruiter, PwC: Cresterea TVA ar fi cea mai usoara solutie pentru cresterea veniturilor la bugetCreste rata INFLATIEi in Romania | Vezi care sunt cauzeleUltimele articole
Noi masuri sociale de la 1 ianuarie 2023, conform OUG 168/2022: majorarea punctului de pensie, sprijin financiar pensionari, taxare pensii militareDin 1 ianuarie 2023 punctul de pensie va creste cu 12,5%. Va fi acordat si un sprijin suplimentar pentru persoanele cu pensii foarte miciNedepunerea la timp a Raportarilor Contabile la 30 iunie 2022 se sanctioneaza conform Legii 81/1991Modul de calcul pentru impozitul pe cladiri si terenuri va fi schimbat de la anul, iar anumite termene vor fi prorogateSprijinul financiar pentru reducerea timpului de lucru va fi prelungit pana la 31 decembrie 2022. Ce conditii trebuie sa indeplineasca firmele
Atentie contabili!
Modificari importante privind TVA in 2023!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Noutati TVA în 2023. Top 7 Studii de caz de actualitate"