Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Record TVA: Ungaria va majora taxa pe valoarea adaugata la 27% in 2012

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 19 Sep. 2011 Exclusiv
Tags: majorare tva, tva ungaria, crestere tva, inflatie

Daca o statistica a valorii TVA la nivel european arata ca cel mai ridicat procent este in Danemarca, Suedia si Ungaria (25%), o strategie de ajustare fiscala va face ca ultima tara mentionata sa isi creasca taxa pe valoarea adaugata peste asteptarile populatiei. In concret, Ungaria va avea din 2012 un TVA de 27%, aceasta fiind cea mai mare valoare a TVA-ului in Uniunea Europeana.

Odata cu majorarea TVA-ului cu 2 puncte procentuale se va aplica un program de ajustari fiscale de 750 miliarde forinti (2,6 miliarde euro), aceasta suma fiind mai mare cu 200 miliarde forinti decat era prevazut in strategia initiala.

TVA-ul de 27% va situa astfel Ungaria pe primul loc in topul valorii acestei taxe, fiind urmata de Danemarca si Suedia (25%), Romania (24%), Grecia, Polonia, Portugalia si Finlanda (23%), pe ultimele locuri situandu-se Cipru si Luxembourg (15%).

Planul de ajustari fiscale include mai multe modificari care privesc creditele acordate populatiei, rata somajului si deficitul bugetar. In concret, planul va impune si schimbari in ceea ce priveste rambursarea anticipata a creditelor in valuta la un curs sub cel al pietei.

Conform declaratiilor facute de Gyorgy Matolcsy, ministrul economiei, pentru anul viitor este estimata o inflatie medie anuala de 4,2, valoarea fiind astfel mai mare decat procentul de 3,4% aproximat initial.

Tinta deficitului stabilita de Guvernul Ungariei este de 2,5% din PIB in incercarea de a reduce datoriile publice la 72% pana la sfarsitul anului viitor. Valoarea datoriilor publice estimata pentru decembrie 2011 este de 73,2% din PIB.

Ministrul Matolcsy a declarat ca anul viitor se poate ajunge la o crestere economica de 1,5% mai ales ca nu este asteptata o crestere a dobanzii de politica monetara din partea bancii centrale. In paralel, au fost programate concedieri care vizeaza 5.500 de angajati din sectorul public, iar contributiile pentru sanatate vor fi majorate cu 1%. De asemenea, va fi introdusa si o taxa pe jocurile de noroc online.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul " Record TVA: Ungaria va majora taxa pe valoarea adaugata la 27% in 2012":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016