Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Redirectionarea a 2% din impozitul pe venit ar putea fi inlocuita prin donatii in cadrul impozitului pe gospodarie

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ionut Udriste la 04 Mai. 2017 Exclusiv
Tags: impozit pe venit, impozitul pe gospodarie, donatii, deduceri

Ministerul de Finante a anuntat recent ca expertii care lucreaza la proiectul Codului Economic iau in calcul modificarea sistemului actual de redirectionare a 2% din impozit prin introducerea donatiei in sistemul de deduceri personale din venitul global al contribuabilului.

"O paleta larga de specialisti sunt cooptati in grupuri de lucru, care analizeaza conceptul de administrare a venitului global anual si care lucreaza la un sistem de deduceri personale, care include sponsorizari ale ONG-urilor sau donatii pentru cauze umanitare. Societatea civila ar avea posibilitatea sa obtina finantari mai mari decat cele provenite din redirectionarea a 2% din impozit, asa cum se intampla acum", se arata in comunicatul transmis de minister. 
 
Totodata, se aminteste ca se iau in calcul doua optiuni: pastrarea sistemului actual de redirectionare a 2% din impozit sau introducerea donatiei in sistemul de deduceri personale din venitul global al contribuabilului. 
 
Potrivit anuntului, in viitorul sistem, sumele donate ar putea fi deduse integral in limita a 1000 lei/membru al gospodariei (familiei).
 
Dupa finalizarea analizelor si a simularilor necesare, proiectul Codului Economic, care va include modificarile Codului fiscal, va fi supus dezbaterii publice si inaintat Parlamentului Romaniei, precizeaza MFP.
 
Actualmente, in proiectul de modificare a Codului fiscal, se mentioneaza ca respectiva cota unica de impozitare a veniturilor persoanelor fizice ar putea fi inlocuita cu un impozit de 10% pe venitul global al gospodariilor, venitul impozabil urmand sa fie stabilit dupa ce din suma totala castigata de membrii unei gospodarii vor fi scazute o serie de cheltuieli si acordate anumite deduceri.
 
Fiecare gospodarie va beneficia de un punctaj acordat in functie de numarul membrilor de familie si de un plafon neimpozabil. Venitul anual global impozabil se stabileste dupa scaderea, din venitul anual, al acestui plafon neimpozabil.
 
Veniturile sub 2.000 de lei vor fi scutite de impozitul pe venit, iar plata impozitului pe venit ar urma sa se faca de fiecare contribuabil in parte direct la ANAF sau prin internet banking. 
 

Ionut Udriste de Ionut Udriste
Editor cu experienta de 5 ani in domeniul contabil si fiscal. Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Redirectionarea a 2% din impozitul pe venit ar putea fi inlocuita prin donatii in cadrul impozitului pe gospodarie":
Rating:

Nota: 4.75 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016