Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
In cadrul unei conferinte de presa care a avut loc recent, Angela Rosca, membru in Consiliul director al Romanian Business Leaders (RBL) si managing partner TaxHouse, a explicat de ce populatia nu va merge la consultantii fiscali ca la medicul de familie pentru a da banii pe care ii datoreaza sub forma de impozit catre statul roman, in primul rand pentru ca cel mai probabil acesti bani vor fi cheltuiti pana la termenul de plata stabilit prin lege.
"Ne preocupa ce se va intampla cu intreaga populatie care va primi acesti bani (salariile n.r.) de la noi, angajatori, luna de luna, si ii vor cheltui. In mai - septembrie 2019 cand vor trebui sa dea bani se vor duce la acesti perceptori, pentru ca e mult spus consultanti fiscali, de bunavoie ca la medicul de familie sa le dea acesti bani. Noi nu credem in aceasta ipoteza. Nu se vor duce ca la medicul de familie. Acesti consultanti fiscali nu vor fi ca medicii de familie. La medicul de familie ma duc pentru ca eu chiar sunt bolnav si am nevoie ba de medicamente, ba de adeverinta. Perceptorul o sa alerge el dupa mine sa ii dau banii aceia pe care eventual nu o sa-i mai am. Chestia asta va crea o intreaga problema sociala. Noi va trebui sa ii educam pe acesti angajati. Noi va trebui poate sa le punem banii deoparte sa fim siguri ca la sfarsitul anului 2018 mai au bani ca sa dea dupa ce se depune declaratia din mai", a declarat Rosca, conform Agerpres.
Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari
Impozitarea veniturilor din chirii 2024
Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024
Totodata, Angela Rosca a explicat ca sustine actualul sistem de impozitare (cota unica) si ca prin proiectul propus de Finante privind impozitul pe gospodarie se vor aplica patru cote de impozitare. De asemenea, a subliniat faptul ca propunerea acestui sistem inseamna "o trecere netransparenta la un sistem progresiv de impozitare":
"RBL sustine cota unica. Spunem ca sustinem un sistem care si-a dovedit eficienta, ca a contribuit la cresterea economica, a scos din economia gri si neagra venituri. Nu sustinem acest impozit pe venit al gospodariilor publicat recent in spatiul public. Presupune o modificare a intregii paradigme fiscale. Acest sistem propus face o trecere netransparenta la un sistem progresiv de impozitare. Este ceea ce ne preocupa de fapt cel mai tare. Daca cineva ar fi propus in campania electorala un sistem progresiv de impozitare foarte transparent lucrurile ar fi stat, poate, altfel. Propunandu-se un sistem de doua cote 0% si 10%, dar in realitate pe baza proiectului sunt 4 cote, vorbim de 0%, 3%, 10% si 16%. Avem 4 cote pe diverse tipuri de venituri in proiectul de modificare a Codului fiscal", a declarat reprezentantul TaxHouse, citat de aceeasi sursa.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
Noul Program de Guvernare modifica semnificativ politicile fiscaleIMPOZITUL PE GOSPODARIE: Toate informatiile de care aveti nevoie de la calcul impozit pana la deduceriPrecizari din partea Guvernului privind noul sistem de impozitareRedirectionarea a 2% din impozitul pe venit ar putea fi inlocuita prin donatii in cadrul impozitului pe gospodarieFiecare gospodarie va avea un plafon neimpozabil. Venitul pe gospodarie va fi de 10%Articole similare
„Dirijismul de piata\" fata cu „neo-liberalismul\"Articole similare
Ajustarea bazei de IMPOZITARE se modifica din 2013Registrul achizitiilor de locuinte cu cota redusa de TVA de 5%, in consultare publica la ANAFSeminarul National de Contabilitate - Cum obtinem amanarea impozitelor neachitate?NeIMPOZITAREa profitului reinvestit trebuie insotita de reducerea TVAAlegerea codului CAEN pentru servicii de informare economice, fiscale si juridice prestate clientilorUltimele articole
Declaratia 100 in 2024: pentru ce se depune, termene, mod de completareNoi masuri fiscale, adoptate de Guvern! D212 inteligenta, norme impozit micro si pe profit, sprijinirea IMM-urilorE-TVA: Firme care inregistreaza diferente justificate intre D300 si decontul precompletat. Cum trebuie sa procedezeEste OFICIAL! Regulile privind calculul taxelor locale se amana pana pe 1 ianuarie 2026Cum trebuie declarat impozitul pe profit pentru trim. III 2024. Speta importantaAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"