Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
In cadrul unei conferinte de presa care a avut loc recent, Angela Rosca, membru in Consiliul director al Romanian Business Leaders (RBL) si managing partner TaxHouse, a explicat de ce populatia nu va merge la consultantii fiscali ca la medicul de familie pentru a da banii pe care ii datoreaza sub forma de impozit catre statul roman, in primul rand pentru ca cel mai probabil acesti bani vor fi cheltuiti pana la termenul de plata stabilit prin lege.
"Ne preocupa ce se va intampla cu intreaga populatie care va primi acesti bani (salariile n.r.) de la noi, angajatori, luna de luna, si ii vor cheltui. In mai - septembrie 2019 cand vor trebui sa dea bani se vor duce la acesti perceptori, pentru ca e mult spus consultanti fiscali, de bunavoie ca la medicul de familie sa le dea acesti bani. Noi nu credem in aceasta ipoteza. Nu se vor duce ca la medicul de familie. Acesti consultanti fiscali nu vor fi ca medicii de familie. La medicul de familie ma duc pentru ca eu chiar sunt bolnav si am nevoie ba de medicamente, ba de adeverinta. Perceptorul o sa alerge el dupa mine sa ii dau banii aceia pe care eventual nu o sa-i mai am. Chestia asta va crea o intreaga problema sociala. Noi va trebui sa ii educam pe acesti angajati. Noi va trebui poate sa le punem banii deoparte sa fim siguri ca la sfarsitul anului 2018 mai au bani ca sa dea dupa ce se depune declaratia din mai", a declarat Rosca, conform Agerpres.
Registrul de Evidenta Fiscala PFA
Manualul Contabilului Incepator - stick USB
Contractul de mandat Optimizare fiscala Avantaje si dezavantaje
Totodata, Angela Rosca a explicat ca sustine actualul sistem de impozitare (cota unica) si ca prin proiectul propus de Finante privind impozitul pe gospodarie se vor aplica patru cote de impozitare. De asemenea, a subliniat faptul ca propunerea acestui sistem inseamna "o trecere netransparenta la un sistem progresiv de impozitare":
"RBL sustine cota unica. Spunem ca sustinem un sistem care si-a dovedit eficienta, ca a contribuit la cresterea economica, a scos din economia gri si neagra venituri. Nu sustinem acest impozit pe venit al gospodariilor publicat recent in spatiul public. Presupune o modificare a intregii paradigme fiscale. Acest sistem propus face o trecere netransparenta la un sistem progresiv de impozitare. Este ceea ce ne preocupa de fapt cel mai tare. Daca cineva ar fi propus in campania electorala un sistem progresiv de impozitare foarte transparent lucrurile ar fi stat, poate, altfel. Propunandu-se un sistem de doua cote 0% si 10%, dar in realitate pe baza proiectului sunt 4 cote, vorbim de 0%, 3%, 10% si 16%. Avem 4 cote pe diverse tipuri de venituri in proiectul de modificare a Codului fiscal", a declarat reprezentantul TaxHouse, citat de aceeasi sursa.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
Noul Program de Guvernare modifica semnificativ politicile fiscaleFiecare gospodarie va avea un plafon neimpozabil. Venitul pe gospodarie va fi de 10%IMPOZITUL PE GOSPODARIE: Toate informatiile de care aveti nevoie de la calcul impozit pana la deduceriPrecizari din partea Guvernului privind noul sistem de impozitareRedirectionarea a 2% din impozitul pe venit ar putea fi inlocuita prin donatii in cadrul impozitului pe gospodarieArticole similare
„Dirijismul de piata\" fata cu „neo-liberalismul\"Articole similare
Sistematizarea notificarilor si declaratiilor informative obligatorii care trebuie depuse la organul fiscal de administrare a TVALivrare produse neconforme care au generat refuzul clientului. Regim TVAEvaziunea fiscala, in vizorul guvernelor din UEUltima versiune pentru Declaratia 200. Actualizare 20 ianuarie 2016Plafonul peste care o persoana fizica trebuie sa plateasca TVA este ...Ultimele articole
Cum trebuie declarat impozitul pe profit pentru trim. III 2024. Speta importantaPragul de IMPOZITARE micro ar putea scadea gradual la 88.500 mii euro pana in 2027IMPOZITAREa veniturilor din strainatate: Ce trebuie sa stii si cum te poate ajuta un avocat fiscalIMPOZITARE autoturisme de lux si completarea Declaratiei 216Firme care NU mai sunt microintreprinderi in 2024. Cand pot reveni la acest regim fiscal?Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"