Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Potrivit precizarilor facute de Ministerul Finantelor Publice in repetate randuri la nivelul ministerului, sunt in desfasurare, in acest moment, consultari pe tema realizarii unui nou Cod Economic, care va include o reforma a mecanismului de impozitare a veniturilor realizate de persoanele fizice.
Conceptul de la care au plecat aceste consultari presupune, pe de o parte, incurajarea unor politici publice (cum ar fi sanatatea sau educatia), prin acordarea de deductibilitati fiscale.
Cititi aici articolul Codul Economic a fost publicat! Include Codul fiscal si noul impozit pe gospodarie!
Pe de alta parte, scopul acestei noi abordari este combaterea evaziunii fiscale, prin incurajarea contribuabililor sa ceara bonuri sau facturi fiscale, pe care sa le foloseasca apoi pentru obtinerea deducerilor mentionate mai sus.
Interesul public pentru acest subiect este perfect justificat. Este vorba despre o ampla modificare propusa, pe care o vor resimti cei mai multi romani. Tocmai de aceea, ne dorim ca aceasta masura sa fie mai intai bine fundamentata, sa aiba in spate studii de impact si sa fie definitivata numai dupa consultarea specialistilor.
In urma interesului public major, am decis sa facem publica o forma de lucru, care poate constitui o baza de plecare a discutiilor. Este un exercitiu de transparenta, care ne dorim sa continue si sa fie corect inteles.
Grupul de lucru de la Ministerul Finantelor Publice va continua sa analizeze si sa aduca imbunatatiri proiectului, iar forma rezultata va fi supusa unei ample dezbateri publice, in urma careia va rezulta forma finala.
Guvernul si-a propus ca aceste modificari sa fie mai intai temeinic explicate public si apoi aplicate.
Bugete cash flow rentabilitate risc - ghid practic
SAF-T pentru Contribuabili Mici
Ghidul practic al contabilitatii in 2024 Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete
Sursa: Gov.ro.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
PFA si salariat in 2024. Cum va plati CASS-ul?Sistem simplificat de TVA pentru micile intreprinderi in locul impozitului pe venitFormularul 100 in 2022. Cum au fost modificate instructiunile de completare prin Ordinul 237/2022Veniturile din dobanzi realizat de catre nerezidenti. Ce impozite calculam?PFA cu penalitati si dobanzi de plata. Exista vreo facilitate fiscala in acest caz?Ultimele articole
Nivelul normelor anuale de venit corespunzatoare unei camere de inchiriat pentru anul 2025Firme care NU mai sunt microintreprinderi din ianuarie 2023. Pot reveni la impozit micro din 2025?Modificari IMPORTANTE aduse impozitului pe profit, suplimentar si pe veniturile microSituatii financiare nedepuse la timp. De cand trece microintreprinderea la impozit pe profitCalendar ANAF: Declaratii fiscale scadente in 25 noiembrie 2024Articole similare
Redirectionarea a 2% din impozitul pe venit ar putea fi inlocuita prin donatii in cadrul impozitului pe gospodarieFiecare gospodarie va avea un plafon neimpozabil. Venitul pe gospodarie va fi de 10%IMPOZITUL PE GOSPODARIE va crea o problema socialaNoul Program de Guvernare modifica semnificativ politicile fiscaleIMPOZITUL PE GOSPODARIE: Toate informatiile de care aveti nevoie de la calcul impozit pana la deduceriAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"