Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Recuperarea pierderilor fiscale de catre o societate care va plati impozit pe veniturile microintreprinderilor in 2017

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 02 Feb. 2017 Exclusiv
Tags: pierdere fiscala, impozit pe venit microintreprindere, oug 3/2017, recuperarea pierderilor fiscale

In randurile de mai jos, avem situatia in care la data de 31.12.2016 o societate comerciala platitoare de impozit pe profit conform alin. (7) art. 48 indeplineste conditiile prevazute de art. 47 din Codul fiscal. In concluzie, compania va trece la impozit pe veniturile microintreprinderilor incepand cu 1 februarie 2017. In conditiile in care aceasta companie inregistreaza pierderi fiscale de recuperat la 31.12.2016, stabilim cum se va proceda la recuperarea acestora incepand cu 2017 si daca se pot recupera din impozitul pe venit datorat incepand cu 2017.


Societatea poate recupera pierderile fiscale numai pentru perioada in care societatea a fost inregistrata ca platitoare de impozit  pe profit. Nu se poate recupera piederea fiscala,  in perioada in care societatea  este inregistrata ca platitoare de impozit pe veniturile microintreprinderilor.

Recuperarea pierderilor fiscale se va efectua in ordinea inregistrarii acestora, la fiecare termen de plata a impozitului pe profit, potrivit prevederilor legale in vigoare din anul inregistrarii acestora.
 
Astfel sunt aplicabile prevederile art. 31 alin. (1) si alin. (4) din Codul fiscal, redate in continuare:

"Art. 31
(1)Pierderea anuala, stabilita prin declaratia de impozit pe profit, se recupereaza din profiturile impozabile obtinute in urmatorii 7 ani consecutivi. Recuperarea pierderilor se va efectua in ordinea inregistrarii acestora, la fiecare termen de plata a impozitului pe profit, potrivit prevederilor legale in vigoare din anul inregistrarii acestora.

(4) Contribuabilii care au fost platitori de impozit pe veniturile microintreprinderilor si care anterior au realizat pierdere fiscala intra sub incidenta prevederilor alin. (1) de la data la care au revenit la sistemul de impozitare reglementat de prezentul titlu. Aceasta pierdere se recupereaza pe perioada cuprinsa intre anul inregistrarii pierderii fiscale si limita celor 7 ani."
 
Prin urmare, numai dupa reinregistrarea societatii ca platitoare de impozit pe profit, se pot recupera pierderile fiscale din ani precedenti. Aceste pierderi se recupereaza pe perioada cuprinsa intre anul inregistrarii pierderii fiscale si limita a 7 ani.


Raspuns oferit pentru www.portalcontabilitate.ro de Dana Hristu - Consultant fiscal si expert contabil si auditor financiar

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Recuperarea pierderilor fiscale de catre o societate care va plati impozit pe veniturile microintreprinderilor in 2017":
Rating:

Nota: 2.5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016