Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Analiza zilei cu Irina Dumitrescu. Modificarea vectorului fiscal pentru impozitul pe profit-impozit pe veniturile microintreprinderilor

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Irina Dumitrescu la 17 Ian. 2018
Tags: vector fiscal, impozitul pe profit, impozit pe veniturile microintreprinderilor

Avand in vedere schimbarile legislative introduse prin OUG 79/2017, pentru anul 2018 datoreaza impozit pe veniturile microintreprinderilor persoanele juridice romane care indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii, la data de 31 decembrie 2017.

1. au realizat venituri care nu au depasit echivalentul in lei a 1.000.000 euro. Cursul de schimb pentru determinarea echivalentului in euro este cel valabil la inchiderea exercitiului financiar in care s-au inregistrat veniturile;
2. capitalul social al acestora este detinut de persoane, altele decat statul si unitatile administrativ-teritoriale;
3. nu se afla in dizolvare, urmata de lichidare, inregistrata in registrul comertului sau la instantele judecatoresti, potrivit legii.

Aceste prevederi se aplica si persoanelor juridice romane care intra sub incidenta Legii nr. 170/2016 privind impozitul specific unor activitati, intrucat, astfel cum s-a stabilit prin OUG 3/2017, prevederile titlului III Impozitul pe veniturile microintreprinderilor din Codul fiscal prevaleaza fata de prevederile Legii nr. 170/2016.

Persoanele juridice platitoare de impozit pe profit/impozit specific care indeplinesc aceste conditii depun declaratia de mentiuni pentru trecerea la impozitul pe veniturile microintreprinderilor pana la data de 31 martie 2018 inclusiv.

Atentie! Persoanele juridice platitoare de impozit pe veniturile microintreprinderilor care in luna decembrie 2017 au depasit plafonul de 500.000 euro sau ponderea veniturilor realizate din consultanta si management in veniturile totale este de peste 20% inclusiv, datoreaza impozit pe profit, incepand cu trimestrul IV al anului 2017, luand  in considerare veniturile si cheltuielile realizate in trimestrul respectiv. Aceste persoane depun declaratia de mentiuni pana la data de 15 ianuarie 2018. Daca la 31 decembrie 2017 indeplinesc cumulativ conditiile mai sus redate, de la data de 01 ianuarie 2018 revin la sistemul de impunere pe veniturile microintreprinderilor urmand sa depuna declaratia de mentiuni in acest sens, pana la data de 31 martie 2018.
Irina Dumitrescu de Irina Dumitrescu
Economist Experienta: - 7 ani de activitate in domeniul contabilitatii de gestiune si financiara in cadrul unei companii multinationale Expert contabil, CECCAR BUCURESTI

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Analiza zilei cu Irina Dumitrescu. Modificarea vectorului fiscal pentru impozitul pe profit-impozit pe veniturile microintreprinderilor":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016