Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Normele de aplicare a Codului fiscal au fost modificate! Analiza zilei cu Irina Dumitrescu

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Irina Dumitrescu la 09 Mai. 2017 Exclusiv
Tags: oug 84/2016, normele codului fiscal, sistemul de impunere, oug 3/2017

Joi, 04 mai 2016, in Monitorul Oficial a fost publicata Hotararea nr. 284 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal. Principalele modificari si completari sunt aduse pentru a corela normele metodologice cu modificarile aduse Codului fiscal la inceput de an, prin OUG 8/2016 si OUG 3/2017, respectiv:

1. Clarificari privind aplicarea facilitatilor introduse prin OUG 84/2016 pentru contribuabilii care isi redobandesc codul de inregistrare in scopuri de TVA si beneficiarii care au efectuat achizitii de bunuri/servicii de la acestia, in perioada in care nu au avut un cod valid de TVA. Astfel, incepand cu 01 ianuarie 2017, atat in contribuabilii declarati inactivi cat si cei carora li s-a anulat inregistrarea in scopuri de TVA conform prevederilor art. 316 alin. (11) lit. c)-e) si lit. h), dupa inregistrarea in scopuri de TVA conform art. 316 alin. (12), pentru livrarile de bunuri/prestarile de servicii efectuate in perioada in care au avut codul de inregistrare in scopuri de TVA anulat, vor emite facturi in care inscriu distinct taxa pe valoarea adaugata colectata in perioada respectiva, in baza carora beneficiarii isi exercita dreptul de deducere a TVA pentru achizitiile respective. Prin norme se aduc clarificari si exemple privind aplicarea acestor prevederi.
 
2. Clarificari privind sistemul de impunere aplicat de catre persoanele juridice, avand in vedere introducerea impozitului specific incepand cu 01 ianuarie 2017 precum si prevederile OUG 3/2017 privind majorarea plafonului pentru microintreprinderi de la 100.000 euro la 500.000 euro si masurile tranzitorii pentru anul 2017.
 
3. Corelarea schimbarilor privind scutirea de impozit pentru profitul reinvestit - eliminarea limitei de aplicare si extinderea facilitatii asupra profitului investit in achizitionarea dreptului de utilizare a programelor informatice (achizitionate si utilizate dupa 01 ianuarie 2017). 
 
 
 
Irina Dumitrescu de Irina Dumitrescu
Economist Experienta: - 7 ani de activitate in domeniul contabilitatii de gestiune si financiara in cadrul unei companii multinationale Expert contabil, CECCAR BUCURESTI

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Normele de aplicare a Codului fiscal au fost modificate! Analiza zilei cu Irina Dumitrescu":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016