Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Normele Codului fiscal vor fi modificate de MFP

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ionut Udriste la 11 Ian. 2018
Tags: mfp, cod fiscal, modificari cod fiscal

Normele Codului fiscal vor fi modificate in curand, conform unui proiect de hotarare pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, publicat pe site-ul Ministerului Finantelor.

Impozitul pe profit

De la 1 ianuarie 2018, regimul fiscal aplicabil cheltuielilor reprezentand valoarea creantelor instrainate, potrivit legii, a fost revizuit prin introducerea de prevederi privind limitarea acestor cheltuieli, in limita unui plafon din valoarea creantelor instrainate, scrie theexperts.ro.

Prin introducerea prevederilor Capitolului III, Norme impotriva practicilor de evitare a obligatiilor fiscale care au incidenta directa asupra functionarii pietei interne, s-au adus modificari regimului de deducere la calculul rezultatului fiscal a cheltuielilor cu dobanzile si a altor costuri echivalente dobanzii din punct de vedere economic. Mai exact, s-a modificat regula de limitare a nivelului cheltuielilor pe care contribuabilul are dreptul sa le deduca intr-un an fiscal.

Impozitul pe veniturile microintreprinderilor

Conditiile de incadrare a persoanelor juridice romane in categoria microintreprinderilor au fost modificate, astfel:

- majorarea nivelului veniturilor realizate la data de 31 decembrie a anului fiscal precedent de la 500.000 euro la 1.000.000 euro;
- eliminarea conditiei privind realizarea veniturilor din consultanta si management in proportie de 20% din veniturile totale;
- eliminarea activitatilor pentru care contribuabilii nu aplicau acest sistem de impunere (activitati in domeniul bancar, al asigurarilor si reasigurarilor, al pietei de capital, al jocurilor de noroc, activitati de explorare, dezvoltare, exploatare a zacamintelor petroliere si gazelor naturale).

Impozitul pe venit

Prin OUG nr. 79/2017 se implementeaza masuri fiscale care necesita modificarea, completarea, precum si corelarea normelor metodologice actuale, dupa cum urmeaza:

- Reducerea cotei de impozit pe venit pentru anumite venituri de la 16% la 10% sau de la 10% la 7% in cazul stabilirii platilor anticipate efectuate in contul impozitului anual pentru veniturile din drepturile de proprietate intelectuala.
- Modificarea nivelului deducerii personale de la 300 lei, la 510 lei este necesara actualizarea referintelor din normele metodologice legate de acest nivel.   
- Modificarea regimului fiscal referitoare la deducerea CASS din baza de calcul a impozitului pe veniturile din cedarea folosintei bunurilor, precum si in cazul veniturilor din pensii sau/si a diferentelor de pensii acordate, potrivit theexperts.ro.

Puteti consulta toate modificarile din Codul fiscal aici!
Ionut Udriste de Ionut Udriste
Editor cu experienta de 5 ani in domeniul contabil si fiscal. Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Normele Codului fiscal vor fi modificate de MFP":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016