Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Noul Cod fiscal modifica ordinea de stingere a datoriilor in momentul in care debitorul nu poate achita intreaga suma. Gheorghe Ialomitianu, Ministrul Finantelor, a declarat ca cei care isi achita baza datoriei si majorarile de intarziere pana la data de 31 decembrie vor beneficia de stergerea penalitatilor de intarziere, in vreme ce toti cei care isi achita datoriile pana la finalul primelor sase luni din 2012 vor fi scutiti de jumatate din penalitati.
In concret, sunt reduse cu 50% penalitatile de intarziere daca obligatiile principale si dobanzile aferente acestora se sting prin plata voluntara sau compensare pana la 30 iunie 2012. De asemenea, aceste masuri se aplica si pentru o cota de 50% din majorarile de intarziere, reprezentand componenta de penalitate a acestora, aferente obligatiilor fiscale stinse prin plata sau compensare.Astfel, Gheorghe Ialomitianu, ministrul de finante, a amintit despre scutirea de penalitati acordata contribuabililor care isi platesc baza datoriei si majorarile de intarziere pana la 31 decembrie 2011, in contextul creat de noile modificari ale Codului fiscal si Codului de procedura fiscala.
In plus, penalitatile de intarziere sunt de pana la 15% din obligatia principala, in functie de durata intarzierii. Modificarile aduse de guvern implica si schimbarea ordinii de stingere a datoriilor catre stat, atunci cand debitorul nu poate plati intreaga suma datorata. Astfel, potrivit noilor prevederi, in stingerea datoriilor se va tine cont de plata obligatiei principale, abia apoi a majorarilor si penalitatilor de intarziere, care nu sunt, la randul lor, generatoare de dobanda.
Cartea verde a Contabilitatii varianta online
Examenul de ACCES la STAGIUL CECCAR 2024
Registrul de Evidenta Fiscala PFA
In acest sens, ministrul Ialomitianu a precizat: "De exemplu, un contribuabil care are 1.500 de lei si o datorie de 1.000 de lei, plus 500 de lei penalitati, pentru fiecare din anii 2009 si 2010. Dupa vechile norme, cu cei 1.500 de lei el putea sa-si stinga datoria si majorarile si penalitatile din 2009, dar ramanea cu datoria din 2010, care genera majorari si penalitati in continuare".
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
Pana in iulie, NOUL COD FISCAL si Codul de Procedura Fiscala vor fi adoptate. Discutii privind reducerea TVACand logica politica bate logica economica - capcana prociclicitatii. Ionut Dumitru, Presedinte Consiliul Fiscal si economist sef Raiffeisen BankProiectul Noului Cod fiscal. Cotele de TVA. Analiza consultantVanzare constructii vechi. In ce conditii se poate beneficia de scutirea de TVA?Profit nerepartizat si impozitul pe dividende. Cum procedam?Ultimele articole
Conditii de intocmire a dosarului preturilor de transfer. Raporturi de afiliere intre persoane fizice si juridiceTaxare inversa pentru vanzare teren si constructie catre o persoana juridica platitoare de TVAObligatiile persoanelor fizice privind CASS datorate pentru veniturile din dividendeTVA la incasare. Prescrierea creantelor in cazul falimentuluiConditii privind intocmirea dosarului preturilor de transfer. Ce trebuie sa stitiArticole similare
Normele Codului fiscal vor fi modificate de MFPSeminarul National de Fiscalitate si Contabilitate, 26-28 septembrie 2014, Poiana BrasovImpozitul pe dividende in 2018Conferinta Nationala Modificari de ultima ora in Codul Fiscal si Legea Contabilitatii in 2015Modificari ale Codului fiscal ce intra in vigoare incepand cu data de 1 NOIEMBRIE 2023Articole similare
Beneficiezi de scutirea de penalitati daca aplici corect OG 30 din 2011Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"