keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz
keyboard_double_arrow_left

Prevederile Codului Fiscal: Recuperare pierdere fiscala din anul 2012

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 23 Mar. 2020 Exclusiv
Tags: declaratia 101, pierdere fiscala, impozit pe profit

O societate inregisteaza pierdere fiscala in anul 2012. Aceasta pierdere impreuna cu pierderile fiscale din anii urmatori nu s-a putut recupera inca. Pierderea din 2012 mai poate fi reportata si in declaratia 101 aferenta an 2019?

Conform legii s-ar intelege ca da: " Pierderea anuala, stabilita prin declaratia de impozit pe profit, se recupereaza din profiturile impozabile obtinute in urmatorii 7 ani consecutivi. Recuperarea pierderilor se va efectua in ordinea inregistrarii acestora, la fiecare termen de plata a impozitului pe profit, potrivit prevederilor legale in vigoare din anul inregistrarii acestora."
 
Consultantul fiscal Elena Ionescu arata ca recuperarea pierderilor fiscale declarate prin formularul 101 este reglementata la art. 31 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile ulterioare. Asa cum se prevede la alin. (1), recuperarea pierderii fiscale anuale, stabilita prin declaratia de impunere, se poate efectua din profiturile fiscale impozabile obtinute in urmatorii 7 ani consecutivi. Recuperarea se efectueaza in ordinea inregistrarii pierderilor, la fiecare termen de plata (trimestrial) a impozitului pe profit.
 
Exceptia o constituie cazul in care societatea ar fi avut si statut fiscal de microintreprindere, perioada in care nu s-ar fi putut efectua recuperarea pierderii fiscale din impozitul pe venit, operatiune care se poate relua din momentul revenirii la sistemul de impozitare cu impozit pe profit. In aceasta situatie, recuperarea pierderii fiscale se poate realiza pe perioada cuprinsa intre anul inregistrarii acesteia, in limita celor 7 ani.
 
In ceea ce priveste speta de mai sus, mentionam ca pierderea fiscala declara pentru anul 2012 poate fi recuperata din profitul inscris in formularul 101 completat pentru anul 2019, cu termen de depunere 25 martie 2020.
 
Suma se preia la rd. 39 din declaratie.
 
 
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz" 
Rentrop ∧ Straton

Club Contabilitate

La fiecare 10 minute, o întrebare își găsește răspunsul AICI.


Ultimele stiri

Cele mai citite stiri

din categoria "Studii de caz"
[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie, contabili
Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz
Modificari importante privind TVA!
Descarca GRATUIT
Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cu Regulamentului UE 679/2016