Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Prevederile Codului Fiscal: Recuperare pierdere fiscala din anul 2012

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 23 Mar. 2020 Exclusiv
Tags: declaratia 101, pierdere fiscala, impozit pe profit

O societate inregisteaza pierdere fiscala in anul 2012. Aceasta pierdere impreuna cu pierderile fiscale din anii urmatori nu s-a putut recupera inca. Pierderea din 2012 mai poate fi reportata si in declaratia 101 aferenta an 2019?

Conform legii s-ar intelege ca da: " Pierderea anuala, stabilita prin declaratia de impozit pe profit, se recupereaza din profiturile impozabile obtinute in urmatorii 7 ani consecutivi. Recuperarea pierderilor se va efectua in ordinea inregistrarii acestora, la fiecare termen de plata a impozitului pe profit, potrivit prevederilor legale in vigoare din anul inregistrarii acestora."
 
Consultantul fiscal Elena Ionescu arata ca recuperarea pierderilor fiscale declarate prin formularul 101 este reglementata la art. 31 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile ulterioare. Asa cum se prevede la alin. (1), recuperarea pierderii fiscale anuale, stabilita prin declaratia de impunere, se poate efectua din profiturile fiscale impozabile obtinute in urmatorii 7 ani consecutivi. Recuperarea se efectueaza in ordinea inregistrarii pierderilor, la fiecare termen de plata (trimestrial) a impozitului pe profit.
 
Exceptia o constituie cazul in care societatea ar fi avut si statut fiscal de microintreprindere, perioada in care nu s-ar fi putut efectua recuperarea pierderii fiscale din impozitul pe venit, operatiune care se poate relua din momentul revenirii la sistemul de impozitare cu impozit pe profit. In aceasta situatie, recuperarea pierderii fiscale se poate realiza pe perioada cuprinsa intre anul inregistrarii acesteia, in limita celor 7 ani.
 
In ceea ce priveste speta de mai sus, mentionam ca pierderea fiscala declara pentru anul 2012 poate fi recuperata din profitul inscris in formularul 101 completat pentru anul 2019, cu termen de depunere 25 martie 2020.
 
Suma se preia la rd. 39 din declaratie.
 
 
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Prevederile Codului Fiscal: Recuperare pierdere fiscala din anul 2012":
Rating:

Nota: 4.56 din 5 din 9 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016