Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Consiliul Investitorilor Straini (CIS) propune mentinerea cotei unice de 16%, precum si revenirea la TVA de 19%, dar si renegocierea cu FMI a deficitului bugetar pe 2011, agreat la 4,4% din PIB, ...
Consiliul Investitorilor Straini (CIS) propune mentinerea cotei unice de 16%, precum si revenirea la TVA de 19%, dar si renegocierea cu FMI a deficitului bugetar pe 2011, agreat la 4,4% din PIB, pentru a putea fi alocate fonduri suficiente pentru infrastructura.
"Este necesara mentinerea unui sistem competitiv din punct de vedere fiscal. Cota unica ar trebui sa fie mentinuta si, daca este posibil, chiar redusa. Propunem revenirea TVA de la 24% la 19%", a declarat Serban Toader, senior partner al KPMG si vicepresedinte al CIS.
Sistemul fiscal mentine inca "poveri" asupra mediului privat, in conditiile in care taxele locale si TVA sunt cele mai mari din Europa, a explicat Toader. Totodata, contributiile de asigurari sociale sunt la un nivel ridicat, impunandu-se plafonarea lor.
Investitorii straini sustin necesitatea concentrarii asupra unor masuri eficiente de scadere a evaziunii, de imbunatatire a colectarii taxelor si de lupta impotriva spalarii banilor. Sectorul privat este dispus sa sustina chiar si financiar lupta impotriva evaziunii fiscale angajand companii de securitate care sa imbunatateasca controlul vamal. Prin scaderea evaziunii fiscale CIS considera ca aproximativ 460 mil. euro vor fi disponibile anual pentru investitii.
Masurile CIS pentru relansarea economiei au mai fost sustinute printre altii de Claudia Pendred - BERD, Dominic Bruynseels - BCR, Patrice Lespagnol - Carrefour Romania, Claudio Zito - Enel Romania, Markus Wirth - Holcim Romania, Wilhelm Simons - PwC, Yilmaz Yildirimlar - Radisson Blu Hotel Bucharest, Steven van Groningen - Raiffeisen Romania, Jean Valvis -Valvis Holding si Liliana Solomon, Vodafone Romania.
In perioada urmatoare investitorii straini au solicitat intalniri cu autoritatile guvernamentale, cu ministrii, precum si cu Comisiile parlamentare care pot sa initieze anumite acte normative, un prim bilant urmand sa fie realizat in luna noiembrie.
"Sper ca oferta va fi imbatabila in dorinta autoritatilor de a face ca lucrurile sa mearga bine in Romania", a spus Mariana Gheorghe, CEO-ul Petrom, sustinand ca Guvernul are datoria de a defini si a pune in aplicare un program economic, cu sau fara un nou acord cu FMI. Ea a explicat ca ar fi posibila renegocierea deficitului bugetar pe 2011 daca va exista un program pentru infrastructura bine definit, cu finantare si management foarte riguros care sa dea credibilitate si incredere in fata FMI.
Operare SAGA Exemple practice si recomandari
Registrul de Evidenta Fiscala PFA
Manual de politici contabile - Stick USB
Sursa: Ziarul Financiar.ro
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
Masuri de simplificare pentru deseuriMiercuri, 20 decembrie 2023, termenul de depunere a declaratiilor pentru aplicarea/incetarea aplicarii sistemului TVA la incasareDecontarea combustibilului, in cazul autoturismelor personale ale salariatilorPlafon achizitii intracomunitare de bunuri. Cand e obligatorie inregistrarea in scopuri de TVA?Serviciile prestate intreprinderilor se dezvolta. A crescut cifra de afaceriUltimele articole
ATENTIE maxima la controalele fiscale pe TVA: tu stii care sunt ultimele reglementari legislative?Grup fiscal. Cine are obligatia de a raspunde la Notificarea de conformare e-TVAImpozitare autoturisme de lux si completarea Declaratiei 216Doua situatii in care se poate modifica perioada fiscala pentru TVA de la trimestru la lunaCalendar ANAF: 3 declaratii importante au ca termen limita data de 31 octombrie 2024Articole similare
Cele mai sigure banci din lume. Vezi ce banca din Romania e inclusa in topCe promisiuni face ASF privind taxele si comisioanele pe piata de capitalFuneraliile economiei romanesti: PNL a depus o coroana de flori in plenul SenatuluiNoile prevederi referitoare la facilitatile fiscale acordate incubatoarelor de afaceriVor continua masurile de austeritate? Evolutia negocierilor cu FMI aduce semne releUltimele articole
Investitii record de peste 3,23 miliarde de lei in cadrul FIDELIS IV din 2024Noua editie Tezaur: Dobanzi neimpozabile de pana la 6,60% pe an la titlurile de statProiect: Finantele introduc numarul de identificare digitala, alternativ CNP-ului clasicNoi modificari asupra e-Transport, e-TVA si e-Factura, in urma consultarii cu reprezentantii mediului de afaceriFacilitate noua pentru cei care vor sa economiseasca! Titluri de stat cu dobanzi neimpozabile de pana la 6,85% pe anArticole similare
Reducerea CAS de la 1 iulie e cat se poate de posibilaFMI si Comisia Europeana sustin rectificarea bugetara adoptata de Guvernul RomanieiNoi declaratii privind o posibila reducere a TVA-ului la alimenteRelansarea economica a Romaniei trebuie facuta cu scaderea TVAEgalizarea varstei de pensionare intre barbati si femei, eliminata din Legea pensiilorUltimele articole
Cota redusa TVA de 5% pentru livrarea de locuinte ar putea fi aplicata si in cazul depasirii plafonului de 450.000 leiSituatiile financiare trimestriale centralizate NU se mai trimit pe suport hartie la Ministerul Finantelor(Ordinul 494/2021)Florin Citu, despre reorganizarea ANAF: FMI sustine aproape in totalitate acest demersMasuri de guvernare prioritare (semestrul II, 2019): Cresterea salariului mediu brut, impozit ZERO pentru anumiti contribuabili si vouchere pentru elevii care nu chiulesc!Ministrul Finantelor spune ca nu ia in considerare sfatul FMI: Programul "Prima casa" va continua in noua sa formaAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"