Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Estimarile privind cresterea economica in zona euro au fost reduse de FMI

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 08 Oct. 2014 Exclusiv
Tags: crestere economica, estimari, zona euro, fmi, inflatia

In prezent, FMI a redus estimarea de crestere economica a zonei euro pentru 2014 si 2015. Aceste masuri au la baza ingrijorarea ca regiunea va continua sa se confrunte cu o inflatie scazuta si un nivel ridicat al somajului, si asteapta ca Banca Centrala Europeana (BCE) sa continue sa sustina regiunea, inclusiv prin achizitii de active.


Astfel, asa cum informeaza Mediafax, noile estimari au fost publicate marti in raportul World Economic Outlook, FMI anticipeaza pentru acest an o crestere economica de 0,8% a zonei euro si de 1,3% in 2015, sub prognoza unui avans de 1,1%, respectiv de 1,5% al PIB-ului regiunii, publicata in luna iulie.

Cresterea economica din zona euro ramane slaba, cu riscuri persistente ca situatia sa continue, se arata in raport.

"Exista riscul ca redresarea sa stagneze in zona euro, din cauza cererii in scadere si a pericolului ca inflatia redusa sa se transforme in deflatie. Acesta nu este scenariul de baza luat in considerare de FMI, dar daca se va concretiza, atunci aceasta va fi principala problema cu care se va confrunta economia mondiala", potrivit economistului sef al FMI, Olivier Blanchard.

Inflatia din zona euro nu va depasi 0,5% in acest an si 0,9% in 2015, sub tinta de aproape 2% a BCE.

Potrivit FMI, inflatia din zona euro va ramane sub tinta BCE cel putin pana in 2019.

Pentru Germania, FMI anticipeaza o crestere economica de 1,4% in acest an si de 1,5% in 2015, cu 0,5 puncte procentuale, respectiv cu 0,2 puncte sub estimarile din luna iulie.

In Italia, economia se va contracta cu 0,2% in acest an, estimare redusa cu 0,5 puncte de FMI. Pentru 2015, Fondul anticipeaza o crestere a PIB de 0,8%, dar si aceasta este cu 0,3 puncte procentuale sub estimarea din iulie.

La nivel mondial, Fondul Monetar International a redus prognoza de crestere economica cu 0,1 puncte pentru acest an, la 3,3%, iar pentru 2015 cu 0,2 puncte, la 3,8%.


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Estimarile privind cresterea economica in zona euro au fost reduse de FMI":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016