Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Romania este codasa la capitolul "rata de colectare a taxelor si impozitelor din PIB", o pondere mai scazuta decat tara noastra inregistrand doar Irlanda, potrivit datelor publicate, miercuri, de Eurostat - Biroul de statistica al Uniunii Europene.
Irlanda, tara cu cea mai redusa rata a colectarii taxelor si impozitelor in 2017 a avut ponderea de 23,5%, in scadere de la 24% in 2016. O rata mai buna decat tara noastra a inregistrat Bulgaria, care este totusi in clasamentul slabei colectari de taxe, cu o pondere de 29,5% din PIB – in crestere fata de anul 2016, cand rata a fost de 29%. Si tot un nivel sub 30% a inregistrat si Lituania, respectiv de 29,8%.
La pol opus, cu cele mai ridicate cote de colectare a texolor si impozitelor in PIB s-au numarat:
Ghidul Practic al Monografiilor Contabile
Manualul Contabilului Incepator - stick USB
Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari
Un nivel ponderat al colectarii impozitelor si contributiilor sociale din PIB l-au inregistrat:
Indicatorii fiscali sunt realizati pe baza Sistemului european de conturi (ESA 2010), datorita caruia se poate face o comparatie corecta a sistemelor fiscale si a politicilor fiscale intre statele membre ale UE, arata Eurostat.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
O noua colaborare intre institutii: combaterea evaziunii fiscale si cresterea nivelului de colectare a taxelorIsarescu: Pentru multi, plata impozitelor este o corvoadaCe recomandari are Comisia Europeana pentru Romania in acest an?Opinia Consiliului fiscal asupra sferei extinse de aplicare a cotei de TVAO noua facilitate: serviciul simplificat de COLECTARE A TAXELOR SI IMPOZITELORUltimele articole
Schimbari in mediul financiar. Noile taxe si impozite pana in 2016Codasi in UE la venituri bugetare: incasari de doar 28% din PIBArticole similare
Nivelul de trai a crescut. Putem adera la zona euro?Scadere a inflatiei in zona euro. Care e situatia actuala?Notificarea Comisiei Europene cu privire la companiile de stat cu datoriiFirmele care NU platesc salariile la timp vor fi amendate cu pana la 10.000 de lei572 milioane de euro pentru combaterea saraciei si excluziunii socialeUltimele articole
Ministrul Muncii anunta ca de la 1 ianuarie 2022 salariul minim va ajunge la 1.524 lei netS-a triplat numarul controalelor aplicate de Inspectia Muncii firmelor din domeniul constructiilor, fata de 2019Guvernul mentine somajul tehnic, decontarea a 41,5% din salariu si programul Kurzarbeit pana la 30 iunie 2021Standard &Poor’s reconfirma ratingul de tara. Ministrul Finantelor: Acest lucru trebuie sa dea incredere investitorilorDeficitul bugetar, prin "ochii" MFP: 0,5% din PIB, fata de 4,5 % cat anuntase EUROSTATAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"