Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Incepand cu luna in curs, Ministerul Finantelor Publice si CEC Bank au lansat un nou sistem care vine in sprijinul persoanelor fizice care pot plati gratuit impozite, contributii, taxe si alte venituri catre bugetul de stat, bugetele locale si alte bugete.
Noua modalitate de incasare face ca institutiile publice sa poata utiliza veniturile bugetare cu o mai mare rapiditate si eficienta, fiind creata in acelasi timp si posibilitatea de a dezvolta si completa bazele de date aferente incasarilor creantelor bugetare.
Datele oficiale informeaza ca platile se fac direct de catre contribuabilii persoane fizice sau pentru acestia de catre alte persoane fizice platitoare - caz in care vor prezenta datele de identificare ale contribuabililor pentru care se efectueaza platile. Operatiunile de plata se pot efectua atat prin ordin de plata intrabancar in unitatile CEC Bank, cat si prin serviciul de Internet Banking al bancii.
In ceea ce priveste identificarea fiscala, aceasta se va face prin Codul Numeric Personal, atat pentru contribuabili, cat si pentru persoanele platitoare.
Ghidul practic al contabilitatii in 2024 Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete
Abonament PortalContabilitate ro - abonament 12 luni
Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari
Manualul Contabilului Incepator - stick USB
Persoanele platitoare trebuie sa aiba deschis un cont curent la CEC Bank si sa prezinte ordinul de plata tiparit in formatul stabilit de MFP, care poate fi descarcat gratuit de la adresa www.anaf.ro, sectiunea Asistenta contribuabili/Programe utile, categoria Ordine de plata/ Foi de varsamant., din meniul superior al websiteului.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Autoritatile suedeze considera ca se colecteaza prea multe taxeColectarea taxelor in Romania e sub nivelul UECe recomandari are Comisia Europeana pentru Romania in acest an?Ce planuri are ANAF pentru o mai buna colectare a taxelorMinisterul Economiei propune 27 de masuri noi pentru debirocratizarea firmelor. Vor fi eliminate mai multe obligatiiArticole similare
Legea nr. 76 din 2010 privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 109 per 2009 pentru modificarea si completarea Legii privind Codul fiscalInregistrare cladire preluata de sediul permanent de la societatea-mamaMicrointreprindere. Cum se face trecerea de la impozitul pe profit la impozitul specificFinantele prezinta exemple practice la impozitarea veniturilor din activitati agricoleCodul Fiscal 2010 TITLUL X - Dispozitii finaleUltimele articole
Radiere SRL, PFA, II, IF. Procedura complexa, explicata pas cu pasDeclaratia 100 in 2024: pentru ce se depune, termene, mod de completareCum trebuie declarat impozitul pe profit pentru trim. III 2024. Speta importantaPragul de impozitare micro ar putea scadea gradual la 88.500 mii euro pana in 2027Tichete de masa salariati cu CIM partial. Beneficiaza de aceleasi drepturi ca cei cu CIM normal?Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"