Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

Incepand cu luna in curs, Ministerul Finantelor Publice si CEC Bank au lansat un nou sistem care vine in sprijinul persoanelor fizice care pot plati gratuit impozite, contributii, taxe si alte venituri catre bugetul de stat, bugetele locale si alte bugete.
Noua modalitate de incasare face ca institutiile publice sa poata utiliza veniturile bugetare cu o mai mare rapiditate si eficienta, fiind creata in acelasi timp si posibilitatea de a dezvolta si completa bazele de date aferente incasarilor creantelor bugetare.
Datele oficiale informeaza ca platile se fac direct de catre contribuabilii persoane fizice sau pentru acestia de catre alte persoane fizice platitoare - caz in care vor prezenta datele de identificare ale contribuabililor pentru care se efectueaza platile. Operatiunile de plata se pot efectua atat prin ordin de plata intrabancar in unitatile CEC Bank, cat si prin serviciul de Internet Banking al bancii.
In ceea ce priveste identificarea fiscala, aceasta se va face prin Codul Numeric Personal, atat pentru contribuabili, cat si pentru persoanele platitoare.

Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor

Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari

PortalContabilitate ro - acces 12 luni consultanta in scris si telefonica 30 intrebari
Persoanele platitoare trebuie sa aiba deschis un cont curent la CEC Bank si sa prezinte ordinul de plata tiparit in formatul stabilit de MFP, care poate fi descarcat gratuit de la adresa www.anaf.ro, sectiunea Asistenta contribuabili/Programe utile, categoria Ordine de plata/ Foi de varsamant., din meniul superior al websiteului.

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Ministerul Economiei propune 27 de masuri noi pentru debirocratizarea firmelor. Vor fi eliminate mai multe obligatiiCe planuri are ANAF pentru o mai buna colectare a taxelorAutoritatile suedeze considera ca se colecteaza prea multe taxeCe recomandari are Comisia Europeana pentru Romania in acest an?Colectarea taxelor in Romania e sub nivelul UEArticole similare
Zoom fiscal: Stabilirea platilor anticipate cu titlu de impozit si stabilirea venitului net anual din activitati independentePlata defalcata TVA se amana pentru 1 ianuarie 2018. Ce propuneri uluitoare face MFPActivitate firme: Care este deosebirea dintre o sucursala si un punct de lucru?Calcul grad indatorare la trecerea de la microintreprindere la platitoare de venit. Cum procedam?Certificatul de atestare a impozitului platit in Romania de nerezidenti. Cum se obtine?Ultimele articole
Impozitul pe profit. Termenul limita de plata in 2025 pentru anul 2024 + un exemplu de calculImpozit dividende. TOT ce trebuie sa stii despre impozitul pe dividende in 2025Impozit pe profit in 2025. Modificari aduse prin OUG 156/2024Formularele de inregistrare fiscala vor fi MODIFICATE, in conditiile aparitiei a doua impozite noiNOUTATE! A reintrat in vigoare, din 1 ianuarie 2025, taxa pe stalp
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"