Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ce recomandari are Comisia Europeana pentru Romania in acest an?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 23 Mai. 2016 Exclusiv
Tags: comisia europeana, recomandari, colectare taxe si impozite, pib

Comisia Europeana a publicat recent recomandarile specifice de tara pentru 2016, pentru politicile economice nationale. Potrivit documentului, Comisia Europeana are patru mari recomandari pentru Romania, fiecare cu mai multe subpuncte, de la consolidare fiscala si bugetara pana la continuarea reformei in domeniul sanatatii, educatiei si administratiei publice.

In domeniul macroeconomic, recomandarea Comisiei se refera la evitarea abaterii, in 2016, de la obiectivul bugetar pe termen mediu (MTO) si realizarea unei ajustari fiscale de 0,5% din PIB in anul 2017. De asemenea, se recomanda consolidarea cadrului bugetar si fiscal, precum si cresterea gradului de colectare a taxelor si impozitelor.

In domeniul social, Comisia recomanda adaptarea serviciilor furnizate de catre Agentia Nationala pentru Ocuparea fortei de Munca la profilul celor care isi cauta un loc de munca; adoptarea unor criterii obiective pentru stabilirea salariului minim; egalizarea varstei de pensionare pentru femei si barbati; combaterea abandonului scolar timpuriu si sporirea calitatii educatiei, in special in randul populatiei rome.

Recomandarile Comisiei include, de asemenea, limitarea platilor informale in sistemul de sanatate si cresterea ponderii ingrijirii in regim ambulatoriu.
 

In privinta administratiei publice, in viziunea Comisiei este necesara cresterea independentei si transparentei gestionarii resurselor umane si simplificarea procedurilor administrative pentru mediul de afaceri si cetateni, precum si consolidarea guvernantei corporative a intreprinderilor de stat.

Alte aspecte vizate de recomandarile Comisiei prevad: imbunatatirea accesului la servicii publice integrate, extinderea infrastructurii de baza si diversificarea economica, in special in zonele rurale, adoptarea si punerea in aplicare a planului general de transport si o mai buna prioritizare a proiectelor publice de investitii.

Context:

Publicarea recomandarilor specifice de tara reprezinta un moment cheie in Semestrul European, care este ciclul coordonarii politicilor economice nationale la nivel european. Recomandarile au la baza atat Raportul de tara, publicat in cadrul pachetului de iarna 2016, care prezinta analiza detaliata a Comisiei asupra economiei romanesti, cat si Programul National de Reforma si Programul National de Convergenta, publicate in luna aprilie de catre autoritatile romane.

Sursa: Reprezentanta Comisiei Europene in Romania

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ce recomandari are Comisia Europeana pentru Romania in acest an?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016