Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Cetatenii si reprezentantii mediului de afaceri au acum acces rapid, in limba romana, la informatiile gratuite privind entitatile aflate in insolventa din sapte state membre ale Uniunii Europene. Serviciul este disponibil prin intermediul portalului european e-Justice (e-justice.europa.eu) si a fost dezvoltat in cadrul unui proiect derulat de Comisia Europeana, in colaborare cu registrele de insolventa din Austria, Republica Ceha, Estonia, Germania, Olanda, Romania si Slovenia.
Romania, prin Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC), a contribuit activ la crearea specificatiilor tehnice si la derularea in conditii optime a proiectului, asigurand resursele necesare pentru functionarea interconectarii.
Prin noul serviciu online, cetatenii, oamenii de afaceri, creditorii sau investitorii care doresc sa deruleze activitati economice in Uniunea Europeana, pot consulta si verifica situatia partenerilor de afaceri, potentiali si actuali, accesand rapid, printr-un punct unic, informatii actualizate in timp real. Noua functionalitate a portalului e-Justice permite utilizatorilor obtinerea informatiilor gratuite cu privire atat la debitorii persoane juridice, cat si persoane fizice (conform legislatiilor nationale), supusi procedurilor de insolventa, inregistrati in registrele nationale ale statelor participante la proiect.
Serviciul ofera posibilitatea cautarii simple dupa denumirea debitorului sau in functie de alte criterii, potrivit prevederilor legale in vigoare in materie de insolventa din fiecare stat membru.
In cadrul serviciului, ONRC asigura furnizarea urmatoarelor informatii gratuite privind firmele publicate in Buletinul Procedurilor de Insolventa: denumirea debitorului, codul unic de identificare fiscala, numarul de inregistrare din registrul in care este inmatriculat (registrul comertului, registrul societatilor agricole, registrul asociatiilor si fundatiilor etc.), judetul, denumirea actului de procedura publicat in Buletinul Procedurilor de Insolventa, numarul si data actului de procedura, numarul si data dosarului de instanta, instanta, sectia, buletinul si data publicarii.
Noul serviciu se inscrie in procesul amplu de transformare a portalului e-justice.europa.eu intr-un instrument dinamic, util cetatenilor, practicienilor din domeniul juridic, magistratilor si mediului de afaceri. Comisia Europeana se asteapta ca in scurt timp si alte state membre sa se alature proiectului, unele dintre acestea anuntandu-si deja intentia de interconectare.
Pentru detalii, va rugam sa accesati:
https://e-justice.europa.eu/content_interconnected_insolvency_registers_search-246-ro.do
https://e-justice.europa.eu/home.do
Sursa: ONRC
Autor: InfoTva.ro
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Votati articolul "Acces rapid la informatiile gratuite din registrele de insolventa din UE":
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
Acces rapid la informatiile gratuite din REGISTRELE DE INSOLVENTA din UECum puteti verifica gratuit situatia firmelor insolvente din UE?
Mai multe articole despre registrele de insolventa
Articole similare
Isarescu a facut declaratii noi privind viitoarele reduceri de impozite si cresterea salariilorOrdonanta 22/2016 modifica unele aspecte privind incapacitatea de plataCe-i lipseste Romaniei? Patru recomandari specifice din partea Comisiei EuropeneCum ar putea fi cresterea anuala a PIB-ului sustinuta de sectorul digitalTVA - Operatiuni economice specialeUltimele articole
Taxe si impozite MINIME! Solutiile sunt disponibile pe un stick de memorieOPANAF 51/2021. Formularul 100 a fost modificat. Contribuabilii pot declara deducerile pentru casele de marcatContractele de asigurare sociala in contextul majorarii salariului minim la 2.300 lei (Informare CNPP)Modificare Cod fiscal - calcul impozit pe cladiri pentru persoane juridiceReduceri la plata impozitului pe profit/ pe venit. Cum se acorda bonificatiile pentru trm. IV 2020?
Mai multe articole despre UE
Articole similare
ANAF: Un nou formular pentru institutiile publice care au personal platit din fonduri publice: M500Consilier TVA, alegerea expertilor in 2013!Optam pentru o aplicatie de resurse umane sau pentru un software de personal?ACCES RAPID la informatiile gratuite din registrele de insolventa din UE
Mai multe articole despre acces rapid
Articole similare
Fuziunea prin absorbtie intre doua societati. Care sunt aspectele contabile si fiscale de care tinem cont?Inactivitate temporara declarata la ONRC. Care e procedura de aprobare a regimului de declarare derogatoriu in 2014?Cum mai stam cu insolventele? Studiu in RomaniaCodul de procedura fiscala se modifica semnificativ. Anuntul facut de MFPSocietate radiata din oficiu de ONRC. Transferul casei de marcat catre o noua societateUltimele articole
OUG 195/2020. Cum se procedeaza atunci cand avizul pentru schimbarea destinatiei imobilelor colective cu regim de locuinta nu este necesarProcedura de inregistrare on-line si de aprobare a tarifelor pentru accesul la Registrul Beneficiarilor Reali, pusa in dezbatere publicaInregistare fiscala in cazul unui punct de lucru cu mai mult de 5 salariati. Formularul 060Legea 129/2019 pentru prevenirea si combaterea spalarii banilor, modificata de OUG 111/2020. Ce s-a schimbatDocumente care NU se mai depun la infiintarea unei societati ( Informare ONRC)
Mai multe articole despre ONRC
Articole similare
Contabilitate si Monografii contabile. Portite legale in plina CRIZACe trebuie sa stie FIRMELE dupa ce s-a renuntat la impozitul pe bacsisTaxarea serviciilor efectuate asupra bunurilor imobileRambursarea TVA catre firme stabilite in state terteContraventii si sanctiuni pentru nerespectarea obligatiilor privind furnizarea informatiilor statistice IntrastatUltimele articole
Beneficiile microintreprinderilor in contextul repartizarii trimestriale a dividendelorCRACIUN FERICIT si un an nou mai bun!Legea 238/2020. Raportarile contabile semestriale vor putea fi solicitate numai pentru FIRMELE cu cifra de afaceri peste 1.000.000 euro22.226 de aplicanti s-au inscris pentru accesarea Masurii 2 - Granturi pentru capital de lucru. Bugetul ar putea fi suplimentat cu 500 de milioane de euroFlorin Citu: FIRMELE afectate de criza Covid-19 vor beneficia de esalonari pe 12 luni la plata taxelor
Mai multe articole despre firmele

Atentie contabili!
Modificari importante privind TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special
"MODIFICARI Majore privind TVA. 5 studii de caz + explicatii detaliate"