Un proiect editorial
marca Rentrop&Straton

Liderul informatiilor specializate din Romania
keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz
keyboard_double_arrow_left

Optam pentru o aplicatie de resurse umane sau pentru un software de personal?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 09 Mai. 2019
Tags: aplicatie resurse umane, hr, resurse umane, avantaje

Automatizarea proceselor repetitive in cadrul departamentului de HR inseamna, pe langa reducerea costurilor, si oportunitatea oferita profesionistilor HR de a se concentra pe rezolvarea de sarcini mai complexe, mai diverse sau care necesita mai multa creativitate. In multe dintre companii, acestia se implica din ce in ce mai des in conturarea si implementarea strategiei de resurse umane pe termen lung in cadrul organizatiei.

Prin utilizarea unei aplicatii de resurse umane, efectul direct este creșterea productivitatii, prin automatizarea fluxurilor de lucru și reducerea costurilor. Centralizarea datelor ofera acces rapid la diverse date de HR corelate și instrumente de analiza. Acestea pot genera informatii valoroase pentru strategia de resurse umane a companiei, contribuind la crearea unui avantaj competitiv pentru intreaga companie.

Beneficiile directe ale utilizarii unui software de managementul resurselor umane tin și de imbunatatirea comunicarii dintre angajatii diverselor departamente sau o mai buna experienta a oamenilor in cadrul companiei. Angajatul de astazi este din ce in ce mai obișnuit sa utilizeze tehnologia in actiunile din viata de zi cu zi, așteptandu-se sa regaseasca informatia de care are nevoie sau sa comunice cu aceeași ușurinta cu care o face și in restul vietii personale.

Un aspect esential, atunci cand vorbim despre avantajele utilizarii unei aplicatii de resurse umane, este cel legislativ. Respectarea legislatiei in vigoare este una dintre prioritatile oricarei companii, iar desele modificari ale legislatiei muncii din tara noastra constituie mereu o provocare.

Lucrurile se simplifica atunci cand achizitionezi un software de la o companie cu traditie in piata, care se asigura ca este in permanenta la curent cu noile prevederi legislative, adaptand in permanenta programul de resurse umane la prevederile curente.

De la adoptarea procesarii bazelor de date bazata pe consimtamant și la celelalte cerinte ale regulamentului GDPR 679/2019 și pana la celelalte reglementari legislative, compania furnizoare a software-ului de resurse umane se va asigura ca te aliniezi legislatiei in vigoare.

Ce solutie software alegem: o aplicatie de managementul resurselor umane sau un soft de administrare de personal?

Beneficiile sunt indiscutabile, in ambele variante: digitizarea datelor și utilizarea lor in format electronic va permite automatizarea fluxurilor de lucru, generand o reducere de costuri - și vorbim aici nu doar de bani, ci și de timp și energie din partea departamentului de resurse umane, care se va putea concentra asupra unor sarcini mai complexe.

O aplicatie de managementul resurselor umane all-in-one, așa cum este platforma completa de resurse umane Sincron HR Software, raspunde nevoilor de digitalizare a proceselor de HR din companiile moderne.

Vei integra, intr-o singura platforma, recrutarea și onboarding-ul, administrarea de personal, pontajul, salarizarea, managementul performantei și al programelor de training, ușurand și comunicarea interna prin prezenta facilitatilor de self-service pentru angajati. Platforma va permite departamentului de HR sa utilizeze in mod profesionist multitudinea de date de HR colectate in aplicatie, generand informatii de valoare ce pot sta la baza unor decizii importante.

Utilizarea unei singure platforme pentru toate activitatile specifice departamentului HR conduce la optimizarea proceselor È™i la o comunicare mai eficienta in cadrul departamentelor È™i inter-echipe. În acest fel, timpul destinat diverselor activitati operationale repetitive este redus È™i fluxurile de lucru se desfaÈ™oara cursiv.

Atunci cand ne dorim mai degraba concentrarea pe administrarea de personal, indicata este achizitionarea acelui modul ce va permite trecerea la un dosar electronic al candidatului și ulterior angajatului, in care absolut toate datele și documentele legate de fiecare angajat sa existe in format electronic, intr-o baza de date unica, permanent actualizata și accesibila online oricand și de oriunde. Existenta datelor in format electronic va permite automatizarea diverselor sarcini specifice administrarii de personal, multe dintre ele cu un caracter repetitiv.

Complementar, utilizarea modulului de administrare de personal impreuna cu modulele dedicate proceselor de salarizare și pontaj va optimiza aceasta intreaga zona de HR, informatiile dintr-un modul fiind preluate automat in celelalte atunci cand este nevoie.

Este important de subliniat ca situatia ideala este cea in care modulele sunt achizitionate impreuna, pentru ca vor putea functiona interdependent. Datele existente in soft-ul de administrare de personal vor putea fi folosite și pentru programul de salarii și cel de pontaj, de exemplu.

****

Atat o platforma HR all-in-one, cat și digitalizarea cu prioritate a proceselor repetitive care consuma cel mai mult timp și energie departamentului de HR, respectiv cele legate de administrarea personalului sau pontaj și salarizare vor avea efecte benefice pentru companie.

O strategie pe termen lung, intr-o companie moderna, care iÈ™i doreÈ™te trecerea de la „administrarea de personal” la „managementul resurselor umane” va lua in considerare o platforma completa, ce permite integrarea tuturor proceselor, eficientizandu-le.


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz" 
Rentrop ∧ Straton

Club Contabilitate

La fiecare 10 minute, o întrebare își găsește răspunsul AICI.


Ultimele stiri

Cele mai citite stiri

din categoria "InfoTVA"
[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie, contabili
Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz
Modificari importante privind TVA!
Descarca GRATUIT
Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cu Regulamentului UE 679/2016