Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Rambursarea TVA intr-un cont bancar din alt stat membru

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 25 Nov. 2019 Exclusiv
Tags: rambursare tva, decont 300, anaf

O societate inregistrata in scopuri de TVA in Romania solicita lunar rambursarea TVA-ului prin depunerea decontului 300 la ANAF. Societatea doreste ca viramentul bancar aferent rambursarilor de TVA sa se efectueze intr-un cont IBAN deschis la o banca din Germania. Exista sau nu posibilitatea de a se efectua aceste viramente catre conturi bancare in afara tarii?

Specialistii Portal Codul Fiscal arata ca in procedura de solutionare a deconturilor cu sume negative de taxa pe valoarea adaugata cu optiune de rambursare, aprobata prin OPANAF 3699/2015 cu modificarile si completarile ulterioare, nu exista o asemenea prevedere.
 
Rambursarea se efectueaza in lei in contul bancar din Romania inscris in decontul de TVA, care reprezinta si cerere de rambursare a TVA.
Singura prevedere in acest sens, exista la pct. 20 privind modalitatea de plata din PROCEDURA de solutionare a cererilor de rambursare a taxei pe valoarea adaugata formulate de catre persoanele impozabile nestabilite in Romania, stabilite in alt stat membru al Uniunii Europene, aprobate prin OPANAF 2809/2016, respectiv:
 
Rambursarea se efectueaza in lei intr-un cont bancar din Romania sau, la cererea solicitantului, in oricare alt stat membru. In acest al doilea caz, eventualele comisioane bancare de transfer sunt retinute din suma care urmeaza a fi platita solicitantului.
Rambursarea se efectueaza intr-un cont bancar deschis pe numele solicitantului sau pe numele altei persoane, in situatia in care in cererea de rambursare sunt inscrise datele de identificare ale acesteia.
 
Totusi, se poate depune o cerere odata cu depunerea decontului de TVA respectiv, prin care se solicita virarea sumei aprobate la rambursare in contul bancar respectiv.
 
Afla AICI cum poti beneficia si tu de consultanta specializata marca Rentrop&Straton.
 
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Rambursarea TVA intr-un cont bancar din alt stat membru":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016