keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz
keyboard_double_arrow_left

De ce intrarea in zona euro ar putea sa nu fie o idee buna

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 25 Iul. 2013 Exclusiv
Tags: taxe si impozite, zona euro, daniel daianu, uniunea europeana, instrumente ajustare

Nu pentru toate statele intrarea in zona euro poate fi o idee buna care sa aduca beneficii tarilor respective. Intr-o conferinta referitoare la perspectiva economica a Romaniei, Daniel Daianu, prim-vicepresedinte in cadrul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), a declarat ca intrarea in zona euro fara instrumente de ajustare este un cosmar.



"Trebuie sa intram in zona euro, dar ai nevoie de instrumente de ajustare, dupa cum spunea si doamna Lagarde. A fi in zona euro, astazi, este un cosmar daca nu ai acel minimum de competitivitate sa rezisti si daca nu ai instrumente de ajustare. Altfel, risti sa mori cu euro in brate. in ceea ce priveste ajustarea, as vrea sa introduc o nuanta: parerea mea ca o ajustare absolut necesara care te salveaza nu este atacul la democratie. Atacul la democratie este legat de radacinile care au fost puse sa te duci catre un asemenea dezechilibru enorm", a afirmat Daianu.

Potrivit economistului, in prezent, bancile sunt necapitalizate, multe modele de business de prabusesc, iar Romania are un sistem de intermediere financiara "stricat".

"Bancile sunt necapitalizate, nu au capital, iar in context global se prabusesc modelele de business, modelele dupa care v-ati luat riscurile. Acestea sunt probleme de ansamblu care ne vor guverna viata in perioada urmatoare. Avem un sistem de intermediere financiara stricat si spun asta inclusiv bancherii centrali. Nu am absolut nimic cu bancile.

Suntem, totusi, o economie slaba in ceea ce inseamna Uniunea Europeana, desi am avut o convergenta si au crescut veniturile. Vorbim de cazuri de saracie si ne uitam la mediul rural din Romania (...) Deficitele de cont curent din 2010-2011 nu au fost, in principal, din cauza executiilor bugetare, ci a fost indatorare privata. Asta e o realitate, nu numai in Romania. S-a intamplat in Portugalia, in Spania. indatorarea privata a fost coplesitoare: 80% din deficitul de cont curent era pe seama datoriei private", a explicat oficialul ASF.

Sursa: Agerpres


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz" 
[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie, contabili
Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz
Modificari importante privind TVA!
Descarca GRATUIT
Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cu Regulamentului UE 679/2016